Sebamed MTB Series telt acht races in Duitsland

Sebamed MTB Series telt acht races in Duitsland

Onze redactrice Eline Linssen is mede-organisator en sponsor van de Duitse Sebamed MTB series. We stellen ze, samen met Eline, graag aan jullie even voor.

‘Zowel pure wedstrijdrijders als hobbyisten en zelfs zij voor wie een marathon rijden nog een ware veroveringstocht is, zullen hierin iets van hun gading vinden. De Sebamed MTB series is er voor elke MTB marathon liefhebber,’ zegt Eline.

De Series, tot stand gekomen door de passie en de gedrevenheid voor de MTB marathons van Eline Linssen en Koenraad Vanschoren, bevat een aantal marathon waaraan een regelmatigheidsklassement en een loterij zijn gekoppeld.

De eerste marathonwedstrijd vindt plaats op 21 mei in Emmelshausen. Met een marathon van 104 km met 2500 hoogtemeters en een halve marathon van 69 km met 1600 hoogtemeters en verder nog 42 km(korte) op 800 hoogtemeters en 27 km (fun) op 500 hoogtemeters vindt iedereen spek naar zijn bek. De Schinder(Hannes) MTB marathon gelegen tussen de Rijn en de Moesel, voert de rijders door een wondermooi landschap.

Meer info : www.schinderhannes-mtb.org

De tweede race wordt gereden op 18 juni in Rhens. ‘De CANYON RHEIN HUNSRUCK MTB Marathon in Rhens behoort zoals ieder jaar tot één van de mooiste marathonevenementen van Duitsland. Uit uiterst aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding, de familiale sfeer in de historische stadskern, het bekende goede weer alsook de unieke singletrailafdaling, midden door de uitdagende steile afdaling tussen de wijnranken naar Rijndal, motiveren ieder jaar weer meer dan 1000 starters om naar het gemoedelijke stadje Rhens te komen,’vertelt Eline.

Meer info: www.mtb-rhens.de

Een derde race gaat van start op 1 en 2 juli in Wiesbaden. ‘De Wiesbaden Marathon vierde vorig jaar zijn vijfjarig bestaan bij zowel lopers als mountainbikers. In totaal 1512 deelnemers bereikten de finish. Dit jaar kunnen alle sportliefhebbers zich voor de zesde maal meten op diverse afstanden en zijn er weer vele mooie prijzen te winnen. De trailrun op zaterdag biedt 5,10,5, 21,5, 42 en 50 km, een echte sportieve uitdaging. Uiteraard ontbreekt op zaterdag de Kidsrace niet, waarbij iedere finisher een winnaar is. Voor de mountainbikers is er op zondag keuze uit vier afstanden.’

Meer info: www.wiesbadenmarathon.de

Op 9 juli vindt met de Erbeskopfmarathon de vierde wedstrijd plaats in het centrum van Thalfang aan de Erbeskopf in Duitsland. Je zoekt die ultieme sportieve uitdaging? Geen probleem! Met de marathon van 110 km over 3260 hoogtemeters, de halve marathon van 63 km over 1680 hoogtemeters, de Jugendkurs van 30km met 660 hoogtemeters of de Einsteigerkurs van 37 km met 820 hoogtemeters en een heuse E-MTB Rennen van 41 km met 1350 hoogtemeters kan je vast je gading kwijt. ‘Daag jezelf uit, verleg je grenzen. Veeleisende en gevarieerde routes aangepast aan verschillende prestatieniveau’s. Dat is wat je te wachten staat bij de Erbeskopfmarathon in Thalfang. Je onvergetelijk sportief avontuur begint met een prachtige, schilderachtige omgeving met mooie hoogtepunten in het Nationaal Park regio Hunsrück –Hochwald en het Natuurpark Saar-Hunsrück.

Meer info: www.erbeskopfmarathon.de

Met de Saarschleifen Bike Marathon op 29 en 30 juli zijn we aan de vijfde wedstrijd toe. Ook hier mooie afstanden met de 98 km met 2225 hm, de Halve marathon van 53 km en 1225 hm en de Kurzstrecke (30km) en 650 hm.

‘Sinds jaren behoort het evenement aan de Saarschleifen tot het verplichte programma van alle mountainbikers in het Zuid-Westen van Duitsland. De randvoorwaarden zijn perfect oordeelde het grootste mountainbikemagazine van Europa ‘Bike’. En het is daadwerkelijk zo dat de bossen rondom de Saarschleifen tot in de hogere gelegen gebieden perfecte omstandigheiden voor de mountainbikefans bieden. Daarbij krijg je de panoramische beelden cadeau tijdens deze Bike marathon. We hebben een geweldige fietsregio en willen dit tonen, laten de organisatoren weten. Van evenementenbureau inMEDIA mochten we vernemen dat er jaarlijks 1200 sporters uit heel Europa aan de start staan,’besluit Eline.

Meer info: www.saarschleifen.bike

De zesde race in de rij is de Sebamed Bike Day op 27 augustus in Boppard. De achtste editie van deze gezellige, uitdagende, goed georganiseerde Sebamed Bike Day zal in het werelderfgoed Oberes Mittelrhein Tal in Bad Salzig plaatsvinden. Op deze dag ontmoeten mountainbikers en wielrenners elkaar. Mountainbikers kunnen kiezen uit drie afstanden: Marathon(80km): 1800hm, Halve marathon(45km):1100hm en Kurzstrecke(29km):750hm.

Meer info: www.sebamedbikeday.de

De voorlaatste in de reeks is de Vulkanbike Eifel-Marathon op 8 en 9 september.

‘Wie aan vulkanen denkt, denkt waarschijnlijk aan hun krachtige uitstoot. Waar duizenden jaren geleden krachtig bulderde, zijn uiteindelijk de fascinerende meren ontstaan. Tegenwoordig is het duizenden jaren oude landschap het paradijs voor de mountainbiker. Parcourstechnisch is voor ieder wat wils te vinden. De ultra afstand met 100 km en 2300 hm, de marathon met 85 km en 2000 hm, de halve marathon biedt 60 km met 1300 hm en de sporttrack heeft een lengte van 38 km met 900 hm. Nieuw is de Gesundland-Strecke met bijna 20 kilometers,’weet Eline.

Meer info: www.vulkan.bike

Als afsluiter zitten we opnieuw in Boppard, meer bepaald Oppenhausen op 16 en 17 september.

Een echt hoogtepunt voor mountainbikers! Op vier afstanden, met ieder een andere moeilijkheidsgraad meten zich amateurs en profs met hun concurrentie. Grote delen van het parcours leiden door de in de buurt gelegen kloven tussen de Moezel en de Rijn. Een bijzonder hoogtepunt op de Halbmarathon en Marathon is de bergprijs op de legendarische klim ‘Gallahaan-Ehrenkehr’. Het evenement eindigt op zondag met een Kids race.’

Meer info: www.mtb-gallahaan-trail.de

Foto’s : Sebamed Bike Days