Geen maat op Sven Nys in Baal

Geen maat op Sven Nys in Baal

ava

Sven Nys reed in Baal naar de eerste overwinning van het jaar 2012 – elfde overwinning in het seizoen 2011-2012

De Balenberg lag er dit jaar niet onder een wit tapijt maar onder de modder. Wie de eerste stap zette op het parcours wist dat het een loodzware wedstrijd zou worden. Of het een tweestrijd ging worden tussen de twee tenoren van Baal was nog maar de vraag. Hoe goed zou Kevin Pauwels zijn en Stybar…

Allemaal vragen waar heel snel een antwoord op kwam. Sven Nys liet van bij de start al merken dat hij gebrand was om er een mooie wedstrijd van te maken. In de tweede ronde reed hij heel gemakkelijk weg van zijn tegenstanders. Hij wist te fininishen met bijna een minuut voorsprong. Dus geen maat stond er op de Kannibaal van Baal.

Kevin Pauwels wist zijn achterstand te beperken door 45 sec na Sven over de streep te komen. Hij blijft hierdoor nog steeds leider in de GVA stand. Het podium werd vervolledigd door een knappe prestatie van Bart Wellens. Hij heeft lange tijd mee in de kop van de westrijd gehangen maar moest door een lekke band de aansluiting met Kevin en Klaas lossen. Door een spijtig voorval (knie bezeerd) voor Klaas Vantornhout wist Bart alsnog een podiumplaats te bemachtingen. Na afloop gaf hij toe dat de omloop loodzwaar was, maar dat hij toch tevreden was met zijn derde plaats.

De top vijf werd vervolledigd met Zdenek Stybar op de vierde plaats en een sterk voor de dag komende Rob Peeters. Velen zullen zich afvragen wat er dan aan de hand was met Niels Albert. Hij moest na een minder goede start achtervolgen en uiteindelijk strandde hij op een zevende plaats.

Dit was dus al een generale repetitie naar het Belgische Kampioenschap van zondag in Hooglede-Gits. Sven Nys gaat zich eventjes met vrouw en kind terug trekken in Mallorca om daar tot rust te komen en eventjes uit de spotligts te zijn. Zo kan hij zich ongestoord voorbereiden op de kampioenschappen. Waar hij toch oh zo graag een titel wil van meepikken.

We kijken uit naar het Belgisch kampioenschap in Hooglede-Gits. Voor de andere niet Belgische veldrijders ligt ook hun kampioenschap te wachten in het weekeinde van 07-08 januari 2012.

Moge de beste winnen !