Niels Albert domineert in Azencross in Loenhout

Niels Albert domineert in Azencross in Loenhout

Belgisch kampioen Niels Albert heeft de Azencross in Loenhout gewonnen. Albert klopte in de vijfde manche van GVA-trofee met voorsprong wereldkampioen Zdenek Stybar en Sven Nys.

Niels Albert  nam  nochtans, zoals gewoonlijk, een slechte start. Hij verklaarde voor de start wat verkouden te zijn.  Ook slecht gestart was Kevin Pauwels, de leider in de GVA-trofee. Hij viel meteen na de start in een modderstrook en was meteen op achtervolgen aangewezen.

Lars Boom was de eerste aanvaller van dienst. De Rabobankrenner reed een tijdje aan de leiding en kreeg wat later het gezelschap van Stybar.  Ook Nys en Albert konden later aansluiten.

Na de derde ronde vielen Nys en Stybar door een valpartij vooraan  weg. Boom en Albert profiteerden hiervan om fors door te gaan.  In achtervolging reden Bart Wellens en Stybar en wat verderop Nys. Pauwels schoof meer en meer op.

Iets na halfkoers moest Boom vooraan lossen en begon Albert aan zijn sterke solotocht. Lars Boom bekocht duidelijk zijn inspanningen en zakte steeds verder weg.  Nys, Wellens, Peeters en Stybar reden nog voor een ereplaats.  Pauwels is intussen opgerukt naar de zevende plaats.

Albert bouwde zijn voorsprong steeds verder uit. De verkoudheid bleek hem weinig parten te spelen. In de voorlaatste ronde leek het duo Peeters-Wellens nog voor het podium in aanmerking te komen. Maar in de laatste ronde werden ze bijgebeend door Nys en Stybar.  Nadat Albert als winnaar over de streep bolde, spurtte Stybar naar de tweede plaats voor Nys. Een sterke Rob Peeters werd vierde voor Bart Wellens.  Kevin Pauwels werd uiteindelijk nog zesde.  Hij blijft de stevige leider in het GVA-klassement.

Marianne Vos bij de vrouwen

Bij de vrouwen won Marianne Vos voor Dahpne Van den Brand en Sanne Cant. Bij de beloften ging de zege naar Wietse Bosmans. Hij klopte David Vanderpoel en Tijmen Eising.

Top tien elite mannen:

1. Niels Albert

2. Zdenek Stybar

3. Sven Nys

4. Rob Peeters

5. Bart Wellens

6. Kevin Pauwels

7. Sven Vanthourenhout

8. Dieter Vanthourenhout

9. Lars Boom

10. Aurélien Duval