Geen pattattencross in 2020

Geen pattattencross in 2020

De Covid-19 pandemie treft ook de organisatie van de Pattattencross editie 2020 in Nossegem.

Na weken van overleg binnen de VZW, met de veiligheidsdiensten en het college van burgemeester en schepen van Nossegem, begonnen zij zich te realiseren dat een evenement zoals de veldrit in Nossegem moeilijk 100 % veilig kan georganiseerd worden.

De organisatoren willen het risico niet nemen dat er rennes, medewerkers, bezoekers en/of sponsors op hun evenement zouden een besmetting oplopen.

Ondanks de maatregelen kleurde het Covid Event Risk Model bij hen nog rood en daardoor heeft het college van Burgemeester en Schepenen van Nossegem beslist om dit jaar het evenement van zowel zaterdag als zondag te annuleren.

Nog meer maatregelenen nemen was voor de organisatoren niet mogelijk.

Door dit alles zijn zij dus genoodzaakt om hun Pattattencross met spijt in het hart af te gelasten.

De positieve noot van dit verhaal is wel dat het Bestuur van VZW Sport en Steun nu al bezig zijn met de voorbereidingen te treffen voor hun nieuwe editie in 2021. Later meer over dit groot sportief feest?

Het bestuur stuurde alvast een bericht uit naar de fans :’Beste Patattencrossers, fans, liefhebbers, De Covid-19 pandemie treft ook de organisatie van de Patattencross editie 2020.Na weken van overleg binnen onze VZW, met de veiligheidsdiensten en het college van burgemeester en schepenen, begonnen wij ons te realiseren dat een evenement zoals de Patattencross moeilijk 100% veilig kan georganiseerd worden.Wij willen het risico niet nemen dat er renners, medewerkers, bezoekers of sponsors op ons event besmet zouden worden met het Corona virus.Ondanks alle maatregelen kleurde het Covid Event Risk Model rood en bijgevolg heeft het college van burgemeester en schepenen beslist dit jaar geen goedkeuring te geven.Nog meer maatregelen nemen is voor ons niet mogelijk noch haalbaar.Als gevolg zien we ons dus tot onze grote spijt genoodzaakt om de editie 2020 te annuleren.Het bestuur van VZW Sport & Steun is nu al bezig om van de editie 2021 terug een groot sportief feest te maken. Meer info volgt begin volgend jaar.’