Sebastian Fini Carstensen samen met het CST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team richting Tokyo 2020

Sebastian Fini Carstensen samen met het CST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team richting Tokyo 2020

Voor het komende Olympische jaar gaat de Deense renner Sebastian Fini Carstensen – huidig Nationaal XCO en Cyclo Cross Kampioen – samen met het CST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team verder richting de Olympische Spelen in Tokyo 2021. Fini is sinds 2016 lid van het team.
Bart Brentjens, Teamleider CST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team :
“We zijn blij te kunnen aankondigen dat Fini met het team verder gaat richting de Olympische Spelen in Tokio in 2021. We werken al 5 jaar samen. Fini is in het team begonnen als een U23 renner met hoge ambities en gemotiveerd om de lange klim naar de top van de internationale mountainbike met het hoogste doel te maken, om deel te nemen aan de Olympische Spelen.
Fini is nu 25 jaar ‘jong’, een energieke getalenteerde renner en hij ontwikkelt zich nog steeds als een sterke allround professionele mountainbiker.
We zijn blij dat het team en Fini weer gaan samenwerken in het komende Olympische jaar en dat we samen blijven op deze reis. We zijn deze #GoTokyo2020 weg samen begonnen en het zal geweldig zijn om dit doel volgende zomer in Tokio te bereiken”.
Sebastian Fini Carstensen, Deens nationaal kampioen veldrijden 2020 en XCO 2019 Nummer 26 in het huidige algemene UCI-klassement:
“Ik ben erg blij dat het team het potentieel van mij als renner ziet en dat ze een mooie toekomst voor mij zien. Ik zit al 5 jaar in het team.
Ik ken alle medewerkers, de sfeer is altijd goed en ik voel me hier op mijn gemak, wat belangrijk is voor mijn prestaties in wedstrijden en trainingen.
Ik ben er zeker van dat het team en ik samen goede resultaten kunnen behalen. Ik ben meer dan gelukkig dat het team zelfs in deze onzekere Corona-tijden vertrouwen in mij heeft. Dat betekent veel voor me. Ik ben een ambitieuze renner en ben blij dat ik met zo’n team een nieuwe stap kan zetten naar de top van de internationale mountainbike scene. Ik zal samen met het team mijn uiterste best doen.”
Zaterdag 9 augustus had Fini zijn eerste XCO wedstrijd na de lockdown (Covid-19). Hij nam deel aan de UCI internationale Strabag Mountainbike Cup in Zadov, Tsjechië. Hij kwam terug met de overwinning!
Sebastian Fini Carstensen eindigde afgelopen weekend als 4e in RV Dornbirn in Oostenrijk onder extreme regenachtige en modderige omstandigheden. De volgende race voor Fini zal de eerste UCI wereldbeker van dit seizoen zijn, in Nove Mesto na Morave, Tsjechië op 29 september!

Bron: PM

Foto’s: Irmo Keizer