Geen zware blessures voor Kevin Pauwels na val in Hasselt

Geen zware blessures voor Kevin Pauwels na val in Hasselt

Marlux – Napoleon Games beleefde een stevige baaldag in de Grote Prijs van Hasselt. Optrekken kunnen we ons gelukkig nog aan het feit dat Kevin Pauwels geen ernstige blessures overhoudt aan de harde smak die hem uit koers haalde. Koksijde komt normalerwijze niet in gevaar.

Onze ruime delegatie zakte naar Hasselt af met de ambitie om te winnen, maar de realiteit werd flink anders: op een verre elfde plek was Michael Vanthourenhout – na een fraaie beginfase en wat werk voor ploegmaat Kevin Pauwels – onze beste pion. Klaas Vantornout werd zestiende, Dieter Vanthourenhout negentiende. Kevin en Yorben Van Tichelt haalden zelfs de finish niet. Al was daar voor onze kopman een goeie reden voor: hij kwam na dik twintig minuten hard ten val na een aanrijding met de Amerikaan Stephen Hyde.

“Hij raakte me in het buitenrijden van de materiaalpost. Ik denk dat hij me niet had gezien. Mijn fiets blokkeerde en ik ging vol over de kop. Net op een paar meter asfalt. Dat kwam niet zacht aan. Ik had overal pijn en mijn schoen was kapot. Dan kan je niet meer verder rijden”, reageerde Kevin in eerste instantie. Gelukkig vallen de gevolgen best mee en lijkt de wereldbekermanche in Koksijde absoluut niet in gevaar te komen voor Kevin: “Ik zal wel wat stijf en geschaafd zijn, maar ik denk niet dat ik veel last zal ondervinden in Koksijde. Ik mag van geluk spreken dat ik niets gebroken heb.”

Bron : Marlux Napoleon Games Cycling Team

Publicatie : Nancy Aerts