Gegenheimer en Tormena winnen eerste wereldbekerproef in Leuven

Gegenheimer en Tormena winnen eerste wereldbekerproef in Leuven

In Leuven werd de eerste wereldbekerproef voor de Eliminator gereden. Bij de mannen zegevierde Simon Gegenheimer voor de Nederlander Jeroen van Eck en wereldkampioen Titouan Perrin-Ganier. Onze landgenoot Jay Bytebier werd vierde. Bij de vrouwen ging de zege naar de Europese kampioene Gia Tormena voor de Duitse Lia Schrievers en haar landgenote Marion Fromberger. Chimène Boer werd vierde. Uiteraard zijn Gegenheimer en Tormena ook de eerste leiders in het wereldbekerklassement.

Deelnemers uit dertien landen en vijf continenten waren naar België gekomen voor de openingswedstrijd van deze zondag in Leuven en de wedstrijd van volgende week in Oudenaarde.
In Leuven begon het uitstekend voor de ervaren Simon Gegenheimer: ‘Moustache’ zette de snelste tijd neer in de openingstijdrit en versloeg daarmee Jeroen van Eck en de verrassende Felix Klausmann. De 1/4 finales en 1/2 finales na de TT zorgden niet voor verrassingen: met UCI wereldkampioen Titouan Perrin-Ganier, Van Eck, Gegenheimer en lokale held Jay Bytebier had de openingsronde van de UCI Mountain Bike Eliminator World Cup de beste finale die we ons konden wensen. Gegenheimer controleerde de zaken perfect en won comfortabel voor Van Eck, Perrin-Ganier en Bytebier. Lorenzo Serres werd vijfde nadat hij de kleine finale won.

Ongelooflijk: dit voelde zo goed”, genoot Simon Gegenheimer van zijn zege. “Na twee seizoenen zonder overwinning, ben ik eindelijk terug. Ik had een geweldige dag: Ik voelde me goed in elke heat, maar in de tweede ronde van de finale begonnen mijn benen moe aan te voelen. Maar ik heb gewoon alles gegeven, voelde steeds het voorwiel van Jeroen in mijn rug, maar gaf hem gewoon geen kans. Gek, ik was de sterkste vandaag!”

Gaia ‘Torpedo’ Tormena miste haar doel niet. De jonge Italiaanse domineerde de tijdrit, won haar halve finale, en had een aanzienlijke marge in de laatste race van de dag. Gaia revancheerde zich na de nipte misser van vorig jaar in het het wereldkampioenschap op hetzelfde parcours. De Duitse Lia Schrievers en Marion Fromberger flankeerden Tormena op het podium in Leuven, terwijl Chimène Boer uit Nederland en de Zuid-Afrikaanse Mariske Strauss (winnares van de kleine finale) de top vijf vervolledigden.

‘Ik ben echt blij met deze overwinning. Dit was een coole wedstrijd om het seizoen mee te beginnen: ik hou er echt van om te spelen op de technische City Mountainbike-tracks!”, aldus Gaia Tormena. “Ik zal genieten van deze overwinning vandaag, maar ik zal morgen mijn mindset veranderen om me te richten op de volgende races die eraan komen: nog een paar grote afspraken met City Mountainbike, en de Europese kampioenschappen.

Bron: PM

Foto’s: Luc Wilms