Gepassioneerde mountainbikeliefhebbers starten met SOS MTB

Gepassioneerde mountainbikeliefhebbers starten met SOS MTB

ava

In België zijn er steeds minder mountainbikewedstrijden. Renners en organisatoren zijn om verschillende redenen niet meer tevreden. Een paar gepassioneerde mountainbikeliefhebbers hun hart bloedt bij deze ontwikkelingen. Daarom hebben ze de kerngroep met de werktitel ‘SOS MTB’ opgericht.

Het is de bedoeling om via werkgroepen de problematiek aan te kaarten. Zo willen we aparte werkgroepen  enkel voor renners, organisatoren, teams, trainers, supporters, pers,… Naargelang de interesse zullen  we werkgroepen samenstellen. Vanuit die werkgroep wordt iemand afgevaardigd naar de kerngroep. De kerngroep gaat dan voorstellen uitwerken en vergaderen met de KBWB, Wielerbond Vlaanderen en haar Waalse vleugel, de FCWB,’vertelt één van de  initiatiefnemers,  Peter Vuylsteke.

SOS MTB hoopt op begrip bij de wielerbonden en op een positieve, constructieve samenwerking. ‘Iedereen die een hart heeft voor mountainbike  is welkom. We gaan discussies niet uit de weg,’aldus nog Vuylsteke.

De mountainbikemedia zullen geregeld een poll organiseren waaraan iedereen kan aan deelnemen en zijn mening ventileren.  Ook dit wordt meegenomen naar de kerngroep.

Voor meer info en kandidatuurstelling voor de werkgroepen, kan je terecht bij Peter Vuylsteke, gsm: 0474/468318 of per e-mail: vuylsteke.p@gmail.com. en Erik Braeken, 0495/725948 of per e-mail: erik.braeken@telenet.be