Geraardsbergen : 1e A-cross van het seizoen

Geraardsbergen : 1e A-cross van het seizoen

 

De eerste A-cross van het seizoen bracht al heel wat teweeg. De winst lag voor het grijpen voor Wout Van Aert bij de elites maar het noodlot sloeg toe en de winst was gaan vliegen. Lars Van der Haar kon ervan profiteren. Maar dat hoort bij de sport.

Ook heel wat rijders van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team gingen hun conditie testen in de A-cross op de Muur van Geraardsbergen.

Bij de U23 kregen we maar liefst 36 deelnemers aan de start. Het was voor deze jongens een zware omloop maar de winst ging naar Van der Heijden voor Keilich en Derveaux.  Dolf Pemen die zijn eerste A-cross van het seizoen reed deed het niet slecht. Hij had wel pech met de lottrekking van de start. Hij moest als allerlaatste een plaats kiezen op de startlijn. Hij kon zijn wedstrijd naar behoren indelen en op zijn tempo plaatsen goed maken. Uiteindelijk werd hij als 23e afgevlagd. Hij kon tevreden terug kijken naar zijn eerste wedstrijd bij de beloften.

Bij de klasse 2 hadden we geen Milwaukee Alphamotorhomes Cycling rijder aan de start. De winst in deze categorie was voor Lars Van der Haar die de winst afsnoepte van Wout Van Aert. Hij kreeg af te rekenen met een valpartij en moest daardoor kostbare tijd voorbij laten gaan alvorens hij opnieuw de wedstrijd kon hervatten. Lars Van der Haar profiteerde hier gretig van en pakte zijn eerste winstzege. De derde plaats ging naar Daan Soete.

Bij onze nieuwelingen kregen we 22 deelnemers aan de start. Milan De Nys : Voor hem de allereerste A-cross van het seizoen. Het was op voorhand al geweten dat het voor hem een zware opgave zou worden. Op de koop toe was hij de week voor Geraardsbergen nog ziek geweest. Dat speelde natuurlijk wel wat mee in zijn prestatie. Maar hij ging er volledig voor en de toeschouwers zagen dat hij het beste van zichzelf gaf. Als het nog niet voldoende was dat de ziekte hem parten speelde moest er ook nog een valpartij bijkomen waardoor hij weer wat uit zijn ritme was gehaald. Doch hij behaalde een mooie 18e plaats dat zeker niet slecht is na alles. Hij heeft er zich goed geamuseerd en heeft weer een ervaring meer op zijn palmares

.

Zijn clubgenoot Senne Willems vertrok ook op de Muur in  Geraardsbergen. Hij startte vanaf de tweede rij en draaide als derde het veld in. De snelheid werd vanaf de eerste ronde goed de hoogte in gejaagd en het was voortdurend positie kiezen. Na een zware wedstrijd kon Senne de 6e plaats op zijn naam schrijven.

De junioren stonden met 50 aan de start op de Muur van Geraardsbergen. Ronhaar pakte de winst voor Witse Meeussen en Ward Huybs die een sterke wedstrijd reed. Ook onze jongens lieten hun gelden. Joachim Van Looveren pakte een 7e plaats. Robbe Willems startte matig en kwam halfweg de wedstrijd in de helft van het peloton te zitten. Oponthoud in de lussenpassage deed hem wat temperen in zijn mindere start. Maar in de tweede ronde vond hij het juiste tempo en kon hij mooi opschuiven. Het tempo lag zo hoog dat het moeilijk was om voorin post te vatten. Hij eindigde op een 24e plaats.

Wie ook nog aan de start stond van deze A-cross was Jelle Declerck. Ook voor hem werd het een zware wedstrijd. Hij kon uiteindelijk als 32e afgevlagd worden.

Het was een leerrijke ervaring. Met volle verwachtingen kijken ze uit naar de volgende uitdaging.

 

Bron : Nancy Aerts

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Robert Goedgezelschap.