Koningshooikt 16 september 2018

Koningshooikt 16 september 2018

Terwijl in Geraardsbergen de eerste A-cross van start ging nemen de andere rijders de B-cross in Koningshooikt voor hun rekening. Onder een stralend zonnetje mochten de jongens en de meisjes hun wedstrijd betwisten onder het goedziend oog van Chantal Bensch die alles in goede banen probeerde te leiden.

Bij de junioren kregen we 30 deelnemers die mochten strijden om de winst. De beste benen waren voor Van der Veken gevolgd door Cas en de derde plaats was voor Van Dijck. Ook de blauwzwarte brigade deed een mooi duitje in het zakje. Tot bijna 3/4e van de wedstrijd waren ze mee in strijd voor de ereplaatsen. Mats Omloop liet zien dat hij niet zomaar aan de kant mocht gezet worden. Hij kon zich opwerken naar een zevende plaats. Ook Mathis De Roeck liet een mooie prestatie neerzetten. 9e plaats was zijn eindpositie. Na afloop was hij een beetje ontgoocheld maar na een korte periode was het al doorgespoeld. Senne D’Hollander mocht op de tweede rij starten wat hem een goede uitgangspositie gaf. Hij startte goed en kwam in 10/11e positie door. Maar pech loerde om het hoekje. Hij kreeg af te rekenen met materiaalpech en moest volledig in de achtervolging gaan. Hij naderde wel maar moest tevreden zijn met een 19e plaats ook al zat er voor hem meer in mocht hij gespaard gebleven hebben van materiaalpech. Niet getreurd op naar de volgende wedstrijd.

                                                                                                                                                        

Bij de eerste jaars nieuwelingen kregen we een 23 tal rijders aan de start. De beste plaats was voor Ceulemans Jarne. Niels Ceulemans was tweede en Van den Bergh werd derde. Bij de tweede jaars nieuwelingen kregen Milkauwee Alpahotorhomes Cycling team rijders bovenaan. Jente Michels maakte er een soloslim van vanuit de twee ronde bepaalde hij het tempo en kon zijn voorsprong ronde na ronde uitbouwen. De winst was voor hem. Achter hem volgde zijn teamgenoot Brent Blommen in een mooie tred.  Deze jongens zorgden voor een mooi podium.

Bij de amateurs kregen we 37 rijders die mochten strijden voor de winst. Van de Velde was de snelste van de groep voor Davids en Lammens die de laatste ronde een slipper maakte en de winst aan zijn neus zag voorbij gaan. Onze jongens deden het matig. Arno Verberckmoes startte vanuit de eerste lijn en kwam goed mee in de kop van de wedstrijd te zitten. Gaandeweg verloor hij wel wat voeling voorin en moest hij even inhouden en zijn eigen tempo opnemen. Hij kon nog net de top tien behouden

.

Björn Houben startte goed maar na 50 meter was het al over voor hem. De ketting liep af en hij kon niet de materiaalpost ingaan om een andere fiets te halen. Dan maar manueel de ketting terug opleggen en als allerlaatste de weg vervolledigen. Vol goede moed ging hij op zoek naar de aansluiting en bij ronde drie was deze een feit. Opschuiven en proberen plaatsen goed te maken was zijn doel maar de achterblijvers gunden hem geen doorgang. Uiteindelijk strandde hij op een 26e plaats

.

Bij de masters B kregen Steven De Schoesitter aan de start. Met zijn 23 collega’s mocht hij uitmaken wie de bloemen mee huiswaarts mocht nemen. De winst ging naar Sleeckx voor Paeshuyse die de wedstrijd mee hard maakte. De derde plaats was voor Van Staeyen. Steven kon een 18e plaats verzilveren en heeft daarmee een mooie prestatie neergezet op het zware intensieve parcours.

Bij onze dames nieuwelingen stonden er acht meiden klaar om hun wedstrijd te betwisten. Allen Kiona D’hont vond de weg naar het ford en kon een mooie 6e plaats op haar naam schrijven. Ze weet zich zeker stand te houden tussen deze concurrenten.

Bron/foto’s : Nancy Aerts

Publicatie : Nancy Aerts