Gianni Vermeersch twee seizoenen langer bij Team Steylaerts

Gianni Vermeersch twee seizoenen langer bij Team Steylaerts

Uitstekend nieuws voor Team Steylaerts! Gianni Vermeersch, vorig seizoen één van de zeven WK-Belgen in Luxemburg, verlengde zijn contract tot maart 2019 en zal dus ook de komende twee veldritseizoenen de kleuren van het team verdedigen.

“Ik voel me heel erg goed in deze ploeg”, is Gianni opgetogen. “Lang hebben de onderhandelingen dan ook niet geduurd. Op stage in april werd al duidelijk dat ik mijn contract kon en zou verlengen. Dat ik zoveel vertrouwen krijg, is een heel aangenaam gevoel. Op die manier kan ik mij in mentaal optimale omstandigheden voorbereiden op het nieuwe veldritseizoen.”

Het wegseizoen werkte Gianni af bij de conculega’s van Beobank-Corendon. “Een regeling waar alle partijen baat bij hebben. Het wegseizoen is nog niet voorbij, maar ik denk dat ik kan terugblikken op één van mijn beste passages ooit op de weg. Van rittenkoersen zoals Boucles de la Mayenne en Tour Alsace word je een beter renner. En daar hoop ik in de winter de vruchten van te plukken. Mijn doel? Van september tot en met februari meedoen voor de top vijf.”

Niet alleen Gianni zelf, ook ploegleider Bart Wellens is opgetogen met het verlengd verblijf van de West-Vlaming. “Gianni was het uithangbord bij de start van de ploeg vorig seizoen en het is altijd leuk om daar een vervolg aan te breien”, aldus Bart. “Een seizoen lang meedoen voor een plek bij de eerste vijf is zeker een realistisch doel voor Gianni. Van der Poel en Van Aert zijn buiten categorie, maar daarachter is veel mogelijk. Ik ben er zeker van dat het vaak zal lukken. En als je ziet hoe hij deze zomer presteert op de weg, dan doet dat het beste vermoeden voor de winter.”

Bron : Team Steylaerts

Foto : Team Steylaerts

Publicatie : Nancy Aerts