Gioele Bertolini zegeviert bij beloften in WB Valkenburg

Gioele Bertolini zegeviert bij beloften in WB Valkenburg

Gioele Bertolini heeft de wereldbekerwedstrijd bij de beloften in Valkenburg gewonnen. De Italiaan was achttien seconden sneller dan Eli Iserbyt en de Fransman Clement Russo. Quinten Hermans, die mee de wedstrijd maakte, eindigde als vierde.

Quinten Hermans was de eerste aanvaller van de dag. Hij kreeg Gioele Bertolini mee in zijn spoor. Halfkoers kon de Italiaan een kloofje slaan. Hermans volgde als tweeede. Wat later kwam Iserbyt aansluiten als derde.

In de voorlaatste ronde bleef Bertolini aan de leiding. Iserbyt was over Quinten Hermans  gegaan. Russo volgde als vierde. Hermans moest dan nog een plaatsje toegeven op Russo. Yannick Peeters werd verdienstelijk vijfde voor de Nederlander Joris Nieuwenhuis, Daan Hoeyberghs, Jonas Degroote, Lucas Dubau en Kevin Suarez Fernandez die de top tien vervolledigde.

Eli Iserbyt was uiteraard zeer tevreden met zijn tweede plaats. ‘Dit had ik helemaal niet verwacht. Ik ben nog maar eerstejaars en het loopt echt goed. Als ik op de eerste rij gestart was, zat er zeker meer in. Ik ben op de derde rij gestart en had al 25 seconden achterstand in de eerste ronde. Dat heb ik dan nog moeten dichtrijden en ik denk dat ik op drie tot vier seconden en dan moest ik temporiseren. Want dat kon ik niet de hele wedstrijd volhouden. Wel een beetje jammer, maar als eerstejaars kan ik zeker niet klagen over de vorm nu. Mijn wegseizoen was ook zeer goed. Daar ben ik van verschoten. Ik weet dat ik nog niet aan mijn maximum zit. Ook met school(Iserbyt studeert Rechten) loopt de combinatie ook goed en kan ik ook een beetje mijn gedachten verzetten. Het is veel studeren, maar ik doe het wel graag en het is interessant en dan gaat het altijd wat vlotter. Een echt doel voor dit seizoen heb ik niet. Maar zelf een goed gevoel hebben en plezier hebben is het voornaamste. Alles kan, niets moet, ‘besluit de West-Vlaming.

Yorben Van Tichelt werd twaalfde. Hij was de afgelopen week nog ziek en vertrok met gemengde gevoelens. ‘Het ging helemaal niet vandaag. Ik was de hele week ziek en dat voelde ik duidelijk. De dag voor Ronse is het allemaal begonnen. Ik ben een paar keer gevallen. Het was nochtans een mooi parcours. Mijn doel was in de top 16 rijden om daarna op de eerste of tweede rij te kunnen starten in belangrijke wedstrijden. Dat is gelukt. Meer zat er niet in vandaag. Nu eerst uitzieken, ‘zei de Sunweb Napoleon Games renner.

Volledige uitslag : https://mail.telenet.be/service/home/~/?auth=co&loc=nl_NL&id=496698&part=3

Interviews, ondermeer met Quinten Hermans, en beeldverslag in de loop van de week op de facebookpagina en de website.