Eva Lechner outstanding in wereldbeker Valkenburg

Eva Lechner outstanding in wereldbeker Valkenburg

Eva Lechner was outstanding in Valkenburg. Ze haalde van de Amerikaanse Antonneau en de Havlikova, de winnares van Ronse. Lechner is ook de nieuwe leidster in de wereldbeker, Sanne Cant is tweede in de tussenstand.

Van bij de start namen Lechner, Niki Harris en Havlikova de leiding. In de achtervolging streden Cant, Antonneau,Miller, Wyman, van Paassen en Van Loy.

Eva Lechner in actie in Valkenburg

De situatie vooraan bleef ongewijzigd tot de laatste ronde. Dan kwam de Amerikaanse Antonneau fel opzetten en ze reed naar de tweede plaats. Lechner kon onbezorgd naar de zege rijden. Antonneau dus mooi en verrassend tweede voor Havlikova. Sanne Cant werd vierde.

Portret Eva Lechner

Eva Lechner, ook een topper in het mountainbiken en vorige week nog winnares van het testevent in Rio, had nog naar eigen zeggen nog wat last van jetlag. Maar daar was weinig van te merken in de wedstrijd. ‘Het ging vlot vandaag, tot mijn eigen verbazing. Nu gaat de riem er even af. Ik ben vermoeid van het seizoen en ga wat rusten. Dan ga ik bekijken of ik in Koksijde eventueel kan starten,’aldus de sympathieke en goedlachse Zuid-Tiroolse.

Sanne Cant was zichtbaar ontgoocheld aan de aankomst. We interviewden haar en dat kan je in de loop van de week zien op de facebookpagina en de website.

Volledige uitslag: https://mail.telenet.be/service/home/~/?auth=co&loc=nl_NL&id=496715&part=3

Klassement wereldbeker: https://mail.telenet.be/service/home/~/?auth=co&loc=nl_NL&id=496715&part=4

Eva Lechner wereldbekerleidster