Githa Michiels achttiende in wereldbeker Valkenburg

Githa Michiels achttiende in wereldbeker Valkenburg

ava

Githa Michiels nam deel aan de wereldbekerveldrit in Valkenburg en werd achttiende. Ze maakte dus een goede switch van het mountainbiken naar het veldrijden. Het beviel haar erg en kijkt ze uit naar de Koppenbergcross op 1 november. Githa vertelt over haar belevenissen.

De tweede veldrit van deze winter was de eerste manche van de wereldbeker in het Nederlandse Valkenburg. Een leuke omloop met een beetje hoogteverschil , ik keek wel uit naar de wedstrijd.

Ik mocht starten van op de derde rij en zou me dus al direct bij de les moeten zijn om niet teveel posities te verliezen. Het was serieus duwen en trekken in de eerste ronde , dat is niet mijn sterkste punt dus ik zou mijn kracht moeten laten spreken op de hellingen om plaatsen goed te maken.

Vanaf de tweede ronde kon ik beginnen opschuiven , maar merkte dat mijn voorband wel heel erg plat begon te staan. Dit was mijn eerste wedstrijd die ik reed op tubeless banden in combinatie met mijn nieuwe Notubes Alpha 340 velgen en blijkbaar ging er dus lucht uit mijn voorband als ik te hevig de bocht in ging. Dan maar wisselen en terug op banden met binnenbandjes om daarna weer te wisselen naar mijn fiets met de tubeless banden met weer meer druk.

Dat heeft ervoor gezorgd dat ik niet zo vlot kon opschuiven dan ik wou , de laatste ronde kon ik weer vol doorgaan en wat opschuiven , dat het goed gaat met de conditie bewijst de 8ste rondetijd tijdens de laatste ronde. Ik kwam tevreden over de finish als 18de , meteen mijn beste resultaat ooit in een wereldbeker veldrijden.

Dus de volgende weken nog een goed uitzoeken hoe het met mijn bandendruk moet… super belangrijk in veldrijden.

Ook de techniek moet nog wat beter , op en afspringen zal ik nog wel wat moeten oefenen , dat zou me nog wel wat extra opleveren tijdens de wedstrijden.

Mijn tweede wedstrijd is me dus goed bevallen en ik heb weer een leuke tijd gehad op de crossfiets.

Nu is het tijd om de focus weer even te verleggen naar training en opbouw , mijn volgende veldrit zal de Koppenberg zijn op 1 november.