Githa Michiels behaalt zevende nationale titel in Ottignies

Githa Michiels behaalt zevende nationale titel in Ottignies

ava

Githa Michiels is bezig aan een boerenjaar. Ze was al goed bezig in het veldritseizoen. En in het mountainbiken rijdt ze zonder twijfel haar beste seizoen ooit. Met haar vierde nationale titel in de cross-country bij de dames elite, haar zevende in totaal, zet duidelijk de kers op de taart. Nu vertrekt ze eind deze week naar Canada en Amerika met de nationale selectie voor twee overzeese wereldbekers.

Het voorbije weekend stond het Belgisch kampioenschap op het programma, dit jaar zou het plaatsvinden in Ottignies op een heel mooie en zware omloop.

Door mijn prestaties de voorbije maanden voelde ik weinig druk en stress en had enkel angst dat materiaal pech me van mijn 7de nationale titel zou houden.

De omloop was zwaar en intensief en ik besloot om in de start mijn eigen tempo te rijden, voor de afdaling versnelde ik en kon ineens een gaatje maken. De wedstrijd was amper een paar minuten bezig en ik was reeds alleen op stap.

Ik twijfelde natuurlijk niet en reed de volledige eerste ronde een hoog tempo. Ik had al snel een mooie voorsprong en draaide de gashendel in de laatste twee ronden weer wat dicht. In deze fase van het seizoen probeer ik zo weinig mogelijk afbreuk te doen aan mijn conditie.

Ondanks de angst om toch nog pech te hebben was het echt genieten om op deze manier mijn 4de cross country titel binnen te halen , mijn 3de op rij!

Met 7min44sec voorsprong op de tweede dame kon ik finishen en mijn Belgische titel verlengen.

Met mijn nieuwe titel op zak vertrek ik eind deze week naar Canada en Amerika met de nationale selectie voor de twee overzeese wereldbekers. Opnieuw een hele ervaring.

Als ik terugkeer van Amerika beslissen we pas definitief over deelname aan het Belgisch kampioenschap marathon , want ik wil op geen enkele manier het verdere verloop van mijn cross country seizoen hiervoor in gevaar brengen.

Langs deze weg wil ik graag iedereen bedanken die me steunt en in me gelooft , zonder deze steun en hulp was ik nooit op dit niveau kunnen komen.