Githa Michiels en Maarten Gybels gaan samenwerken

Githa Michiels en Maarten Gybels gaan samenwerken

ava

Githa Michiels mag terugblikken op een goed mountainbikeseizoen en ook in het veldrijden doet ze het niet slecht. Maar ze wil nog verbeteren en daarom nam ze trainer Maarten Gybels onder de arm. Met Gybels, die al vele renners succesvol begeleidde, hoopt de Belgische kampioene internationaal ook een stap vooruit te zetten.

Githa: ‘Om nog verder te kunnen groeien in het internationale mountainbike circuit zijn er nog wel enkele punten waaraan we kunnen werken. Op gebied van conditie kan ik nog steeds groeien ten opzichte van vorig jaar, deze winter heb ik daar dan ook doelgericht aan gewerkt en dat zal de volgende maanden niet veranderen.’

‘Niemand is perfect en daarom zijn er natuurlijk zaken die nog verbeterd kunnen worden , daarom hebben we beroep gedaan op Maarten. Hij is al heel wat jaren actief in de mountainbikewereld en kan zijn ervaring dan ook op me toepassen. Techniektraining , voedingsadvies , bikefitting , core stability, … allemaal punten die we nog kunnen fine tunen Door mijn gehele voorbereiding nog iets specifieker te maken zal ik me ongetwijfeld nog meer kunnen tonen op de grote wedstrijden. Samen met Maarten en mijn entourage hoop ik nog mooiere resultaten te kunnen neerzetten en dat is toch het grote doel als topsporter.’ aldus de 6 voudig Belgisch mountainbike kampioene Githa Michiels.

Mountainbikecoach Maarten: ‘Ik ken Githa natuurlijk al jaren, doordat we elkaar regelmatig tegen komen in het mountainbikecircuit. Maar nooit is er in al die jaren een concreet gesprek geweest rond een samenwerking. Dit tot enkele weken geleden toen we toevallig met elkaar begonnen te communiceren. Snel kwamen we tot de conclusie dat er veel raakpunten waren in onze visie naar topsport & coaching toe. In de afgelopen weken werd dit gevoel  alleen maar versterk.’

‘Wat me onmiddellijk opviel tijdens onze gesprekken is dat er nog veel te winnen  op alle vlakken als topsportster.  De leading lady van het Belgische mountainbiken kan nog veel mooie dingen laten zien op internationaal niveau. Concreet zal ik samen met haar verloofde Filip & mijn professionele partners zorgen dat de sterke punten nog vergroten & de werkpunten aangepakt worden. Uiteindelijk is er de laatste jaren hard gewerkt door Githa & haar naaste omgeving.  Het is geen verhaal van alles omgooien maar vooral doelgerichter te werken   De gedrevenheid & passie van Githa & haar entourage werkt aanstekelijk. Ik ben dan ook zeer blij om hiervan deel te mogen uitmaken,’ aldus Maarten