Githa Michiels evalueert haar twee wereldbekerwedstrijden

Githa Michiels evalueert haar twee wereldbekerwedstrijden

ava

De afgelopen weken reed Githa Michiels twee wereldbekerwedstrijden: Albstadt en Nove Mesto. Ze hoopte op een top-30 resultaat, zodat ze geselecteerd kon worden voor het EK in Bern. Dat is helaas (nog)niet gelukt. Githa blikt terug, maar ook vooruit op de komende wedstrijden…

‘De voorbije weken stonden helemaal in het teken van de eerste twee wereldbekers. Met een 40ste plaats in Albstadt en een 35ste plaats in Nové Mesto zijn de resultaten net iets minder dan ik had verwacht. Ik hoopte om me te kunnen kwalificeren voor het EK in Bern , dat is met deze dus niet gebeurd.

In Albstadt had ik alles behalve een goed gevoel. Ik had last van mijn luchtwegen en pijn in de longen en kwam helemaal niet vooruit op de stukken die meestal op mijn lijf geschreven zijn. Het was overleven tot de laatste meter met een 40ste plaats als resultaat.

In de aanloop naar de tweede wereldbeker in Nové Mesto verdwenen de lichamelijke problemen en op training voelde ik me weer als voordien. De verkenning verliep vlot en zo kon ik relaxed toeleven naar deze wedstrijd. Een massastart zoals op de wereldbekers is niet mijn sterkste punt en zo kwam ik bij de start helemaal achteraan te zitten ondanks mijn 27ste startpositie. Ik probeerde sterk terug te vechten en op de eerste klim zat ik rond de 30ste positie. Ronden aan een stuk vocht ik voor een top 30 plaats en ik voelde me vooral heel sterk bergop. 

In de derde ronde kreeg ik last van krampen in mijn rechterarm. Ik probeerde mijn plaats te behouden, maar moest elke ronde een plaatsje afstaan omdat ik niet meer op niveau kon klimmen en dalen met een 35ste plaats als gevolg.

Ik voelde me fysiek heel sterk in de eerste ronden, maar op een wereldbeker moet je de ganse wedstrijd op 100% kunnen presteren en mag er niets mislopen. Het niveau ligt enorm hoog op wereldniveau. De voorbije weken hebben we dus weer heel wat bijgeleerd over mijn sterke en iets zwakkere punten en de volgende weken zal hieraan dus hard gewerkt worden met het oog op de derde wereldbeker in het Italiaanse Val Di Sole.

Langs deze weg ook aan dankwoordje aan iedereen die er de voorbije weken voor gezorgd hebben dat ik me op de wedstrijden kon focussen. Ook mijn sponsors Adidas , Michelin , Sponser Sportfood , Polar , Rotor , Thompson en alle sponsors van het Tokaprint MTB wens ik te bedanken om ervoor te zorgen dat ik over topmateriaal kon beschikken,’ besloot Githa.

Bron: PM