Githa Michiels gaat 100% voor cross-country

Githa Michiels gaat 100% voor cross-country

ava

Githa Michiels nam deel aan de HC wedstrijd in het Oostenrijkse Haiming. In select internationaal gezelschap werd ze er zevende. Githa is tevreden met haar resultaat en bereidt zich nu voor op de komende wereldbekers. In tegenstelling tot eerdere berichten zal ze niet deelnemen aan het BK marathon in La Reid, daags na de wereldbeker in Albstadt. Githa doet haar wedstrijdverhaal.

Na mijn top 10 plaatsen in Bad Sackingen en Heubach was ik wel benieuwd of het me goed zou vergaan op een technische omloop als die in Haiming. 

Ook in Haiming zou de wereldtop uit het vrouwen mountainbike aanwezig zijn dus was het weer een mooie kans om mijn harde werk van de voorbije winter te tonen.

De verkenning verliep vrij vlot dus kon ik rustig toeleven naar de wedstrijd. Op zaterdag kreeg ik te maken met een pijnlijke hamstring en dit werd met het uur erger. 

Op zondag kon ik amper nog wandelen , fietsen ging gelukkig wel.

Ik besloot om toch te starten en hoopte niet teveel hinder te ondervinden. In de start ging het heel moeizaam en ik kwam moeilijk op gang. In de eerste klim stond ik echter te voet met heel wat pijn tot gevolg ,  langs alle kanten reden ze me voorbij zelfs de beloftes en juniores en zo kon ik van achteraan beginnen inhalen.

In de eerste ronden deed ik van de adrenaline zo goed als alles op mijn grote plateau , dat bracht op , ik kon heel wat rensters inhalen. De pijn in mijn hamstring probeerde ik van me af te zetten. Ik wou hier zo graag presteren.

Ik kon me tot op de 7de plaats rijden en daar kon ik vrede met nemen. De conditie zit goed en kracht heb ik duidelijk voldoende om me in de internationale wedstrijden te tonen.

Op deze snelle technische omloop kon ik toch iets moois laten zien ondanks de spanning die ik door de pijn aan mijn hamstring ervaarde.

Zo kon ik tevreden weer naar België terugkeren om me verder voor te bereiden op de eerste wereldbeker.

In tegenstelling tot mijn eerdere berichten dat ik zou deelnemen aan het Belgisch kampioenschap marathon hebben we besloten om dit aan me voorbij te laten gaan.

Daar het kampioenschap daags na de wereldbeker in Albstadt valt is het onmogelijk om me degelijk voor te bereiden. Ik zal dus samen met mijn team van Albstadt doorreizen naar de wereldbeker manche in Nove Mesto om zo te proberen de selectie normen voor het Europees kampioenschap in Bern te behalen.