Githa Michiels negende in Heubach

Githa Michiels negende in Heubach

ava

Na haar knappe prestatie in Bad Sackingen keek Githa Michiels uit naar de internationale UCI wedstrijd in Heubach. In sterk internationaal gezelschap werd ze er negende en was daar tevreden. Githa geeft haar wedstrijdrelaas.

Na mijn mooie 7de plaats in Bad Sackingen keek ik wel uit naar een nieuwe internationale ontmoeting op de mountainbike. De zware modderige omloop in Heubach was wel iets dat me aansprak. De concurrentie was wel talrijker dan in Bad Sackingen, hier stonden bijna alle toppers uit de wereldbeker aan de start.

Bij de start had ik echter onmiddellijk pech en kon ik de juiste versnelling niet schakelen zodat ik als voorlaatste aan de eerste klim begon. Ik kon al snel beginnen opschuiven maar kon niet over de versnelling beschikken waarop ik wou rijden. Stoppen in de technische zone vond ik geen optie dus was ik verplicht op maar enkele versnellingen te rijden. In de klim kon ik goed blijven opschuiven en zo kwam ik al snel weer bij de top 10 aansluiten.

In de laatste ronde voelde ik in de klim dat mijn achterband leegliep , ik wou mijn 9de plaats niet meer afstaan en probeerde de achterstand zo groot mogelijk te houden omdat ik besefte dat ik met mijn leegloper niet voluit de afdaling kon ingaan.

Met deze 9de plaats mag ik ondanks de problemen nog heel tevreden zijn. De omstandigheden waren heel zwaar voor het materiaal en ik was blij dat ik mijn wedstrijd toch kon uitrijden. Ik voelde dat ik op de klim voldoende vermogen kon ontwikkelen en dat de conditie zeker de goede richting uitgaat. Deze week trek ik naar het Oostenrijkse Haiming voor een HC wedstrijd.

Hopelijk kan ik daar zonder technische problemen mijn kansen verdedigen.

Ik wil langs deze weg ook iedereen van het team bedanken die het ganse weekend voor me klaargestaan hebben in deze zware modderige omstandigheden.

Githa