Githa Michiels haalt WK selectienorm

Githa Michiels haalt WK selectienorm

ava

Githa Michiels werd twintigste in de wereldbeker in Albstadt. Doordat ze twee keer in de top 25 eindigde in de wereldbeker, behaalde ze de selectienorm voor het WK van Hafjell in september. Githa geeft ons haar wedstrijdverhaal van Albstadt mee.

Na de wereldbeker in Tsjechie trokken we rechtstreeks door naar het Duitse Albstadt voor een volgende wereldbeker.

De omloop van deze wedstrijd is eentje die me niet helemaal ligt , de klimmen zijn vrij lang en enorm steil. De afdalingen dan weer minder technisch maar snel. In 2013 werd ik 40ste op deze omloop. Het was dus afwachten of mijn huidige vorm genoeg is om me na een selectie voor het EK met een tweede top 25 plaats in een wereldbeker ook de selectie norm voor het WK te behalen.

Dankzij de mooie resultaten van de voorbije maanden ben ik op de UCI ranking gestegen van plaats 33 naar plaats 22 , de hoogste ranking die ik ooit had in de cross country. Daardoor mocht deze keer weer iets meer vooraan starten dan vorige week. Ik kreeg nummer 23.

Op de omloop in Albstadt waar inhalen moeilijk was zou de start weer heel belangrijk zijn , ik nam me voor om dus extra op een goede start te focussen. Dat lukte me weer vrij goed en na de start kon ik me in de eerste klim rond de 10de plaats nestelen. Dat ik deze plaats moeilijk de hele wedstrijd zou kunnen behouden voelde ik direct , ik had geen super goed gevoel op de fiets in de afdalingen , dat had ik eerder in de week wel. Ik moest dus zien dat ik sterk genoeg kon klimmen om zo mijn plaats te behouden. Een onbegonnen werk tussen al deze wereldtoppers , ik zakte stilaan weg tot op plaats 18 , elke klim was enorm afzien. In de laatste rondes kwamen nog twee dames me voorbij en zo moest ik tevreden zijn met een 20ste plaats.

Met deze tweede top 25 in een wereldbeker behaal ik dus ook de selectie norm voor het WK in Noorwegen en dat was het doel.

Ik ben zeker tevreden met het wedstrijd verloo , al merk ik wel dat ik nog werk aan de winkel heb om mee te kunnen strijden op dit hoge niveau. Toch heb ik tegenover de vorige jaren zeker weer een stap vooruit gezet in de wereldbekers.

Mijn volgende wedstrijd is het Europees kampioenschap in het Duitse Sankt Wendel , onder normale omstandigheden een omloop die me wel moet liggen.