Kevin Van Hoovels blikt terug op voorbije wereldbekers

Kevin Van Hoovels blikt terug op voorbije wereldbekers

ava

Kevin Van Hoovels van Versluys Pro Mountainbike Team behaalde een 35ste plaats in de vierde manche van de Wereldbeker in het Duitse Albstadt. Vorige week werd hij nog 32 ste in de wereldbekerwedstrijd in Nove Mesto. Van Hoovels hoopt nu de topconditie te hebben op het EK volgend weekend in Sankt Wendel en in de top-20 te eindigen. Hij blikt even terug.

Vooraf hoopte ik op een betere uitslag’, aldus Kevin, ‘maar meer zat er niet in.’ Van Hoovels nam nochtans een goede start in Albstadt. ‘Ik was zeker als 30ste mee in het pak’, vertelt hij, `maar daarna kon ik niet opschuiven. Ik bleef de hele wedstrijd hangen tussen de 30e en 40e positie. Iedere keer als ik in de buurt van plaats 30 kwam, moest ik dat bekopen. Dus meer aandringen had geen zin. Beter kon niet. Ik heb alles gegeven, maar meer zat er niet in.’

Nochtans hoopte Van Hoovels vooraf wel op een beter resultaat. `Klopt’, beaamt hij, ‘maar ik gaf al het volle pond en kon niet beter.’ Vorige week werd Van Hoovels 32ste in het Tsjechische Nove Mesto. ‘Weinig verschil met mijn resultaat van nu’, zegt hij, `maar het gevoel was toen, buiten die eerste ronde waar ik kampte met ademhalingsproblemen, wel beter. Dat goede gevoel had ik vandaag niet in de benen.

Van Hoovels hoopt dat hij de superconditie te pakken heeft volgende week op het EK in Sankt-Wendel. ‘Een goed gevoel kan soms heel snel komen’, vertelt hij. ‘Nu is het nog allemaal niet wat het moet zijn, maar het is nog al gebeurd in het verleden dat ik opeens wel top ben. Ik hoop op een superdag volgende week. En als alles dan een beetje meezit hoop ik toch top 20 te rijden. Het parcours is er ook helemaal anders dan dat vandaag in Albstadt. Hier was er veel klimwerk, daar zou het sneller zijn.’

Zoals eerder al bekend nam Jeff Luyten niet deel aan de WB-wedstrijd. Na zijn twee opgaves de voorbije weken nam hij wat rust met het oog op het EK.

Bron:PM