Githa Michiels in topvorm op week van BK

Githa Michiels in topvorm op week van BK

ava

Een week voor het BK verkoos Githa Michiels om naar het Engelse Sherwood te gaan voor een UCI C1 wedstrijd. Het was niet meteen haar favoriete omloop, maar toch won de Trek KMCrenster de race. Idealer voor het moraal kon niet. Githa doet haar verhaal.

Na mijn dubbele winst vorig weekend besloot ik om de oversteek naar Engeland te doen voor de 4de manche van de British xco cup, deze keer in Sherwood Pines die een UCI C1 is.

Niet echt mijn omloop had ik al snel door. Maar het kan niet elke week je favoriete parcours zijn. Deze omloop was vooral heel snel en vlak met heel wat bochten. Het beste ervan maken was de enigste optie, met olympiër Annie Last aan de start en de andere Britse meisjes was het toch wel een serieus startveld.

Naar het recept van vorig weekend besloot ik niet te hard te starten. Ik ging als derde dame de single trails in. Ik wachte rustig mijn moment af, ik ging op kop rijden en trok het tempo omhoog om als eerste het technisch gedeelte in te gaan. Na de technische passage trok ik vol door om zo de tegenstand af te matten. Ik zag dat ik enkele meters voorsprong had en besloot om niet meer te wachten. Ik voelde dat ik niet over mijn toeren moest gaan om een mooie voorsprong uit te bouwen terwijl een groepje achtervolgers me probeerde terug te halen.

Al vrij snel begon ik dames te dubbelen en ik liet me een beetje in slaap wiegen, mijn tempo zakte wat weg. Gelukkig merkte ik dat de tweede dame weer binnen de minuut kwam en heb ik het gas weer wat opengedraaid.

Zo kon ik mijn 13de overwinning van 2014 behalen, best een mooi resultaat.

Volgende week staat het Belgisch kampioenschap op het programma op een omloop die me wel moet liggen. De resultaten van de voorbije maanden bewijzen dat ik ook hier 200% klaar ben. Ik hoop dus alvast mijn titel te verlengen volgende week!