Githa Michiels is ontgoocheld over haar WK

Githa Michiels is ontgoocheld over haar WK

ava

Githa Michiels is ontgoocheld over haar WK. Nochtans had de Geelse TokaPrintbikester er alles aan gedaan om goed voorbereid naar het WK te trekken. Maar ongelukkige en zware val tijdens de tweede verkenning van het WK parcours, hypothekeerde haar kansen al voor de start. Niettemin zijn wij alvast fier op de prestatie van Githa en hopelijk is over twee weken terug helemaal fit voor de wereldbeker in Noorwegen.

Na een perfecte voorbereiding op het wereldkampioenschap in Zuid Afrika ging het al snel mis op mijn tweede verkenning. In het technische gedeelte van de omloop kwam ik zwaar ten val, mijn gezicht moest gehecht worden en samen met de bijhorende hoofdpijn had ik enorm veel last van pijn aan mijn rechter pols.

De dagen na de valpartij waren alles behalve goed , ik kon amper mijn stuur vastnemen, en kon niet schakelen. Ik besloot om veel te rusten en kreeg de beste zorgen toegediend door het entourage van de Belgische federatie.

Op vrijdag besloot ik om toch van start te gaan en dit bracht met zich mee dat ik na mijn val van woensdag nietmeer op de omloop geweest was.

Het was dus een grote vraag wat de dag zou brengen, alles voelde nog enorm pijnlijk aan, met de nodige pijnstillers zou ik het wel kunnen verdragen tijdens de wedstrijd. 

Bij de start voelde ik onmiddellijk dat het heel erg moeilijk zou worden, ik kon niet vol doorgaan in de start en of het nu een klim een rots of een jump was waar ik over reed , alles deed pijn over mijn hele lichaam.

Het was behelpen van bij de eerste meters, enkele keren kwam ik te voet te staan in de start doordat ik werd opgehouden , ik kon een beetje weer opschuiven tot de 32ste positie , ik voelde dat dit het hoogst haalbare was , het was 1u55 afzien.

Enorm ontgoocheld kwam ik over de finish, ik had hier meer van verwacht , de voorbije maand heb ik hard gewerkt om de conditie die al een heel jaar goed zit nog beter te maken , ook aan mijn techniek heb ik kunnen werken met dank aan Filip Meirhaeghe.

Als ik dinsdag weer thuis ben zal ik samen met mijn entourage bekijken hoe we de volgende weken nog aanpakken met het oog op de laatste wereldbeker in Noorwegen.

Alvast bedankt aan iedereen voor de woorden van steun en de mensen van de Belgische federatie die me de voorbije weken de kans gaven om me goed voor te bereiden en hier naar Zuid Afrika te komen.