Paul van der Ploeg en Alexandra Engen nieuwe wereldkampioenen Eliminator

Paul van der Ploeg en Alexandra Engen nieuwe wereldkampioenen Eliminator

ava

De Australiër Paul van der Ploeg is wereldkampioen Eliminator geworden in Pietermaritzburg. In een adembenemende spurt versloeg hij de Duitser Daniel Federspiel, die voor de tweede keer op rij zilver pakt op een WK.  De Argentijn Adres Soto Catriel pakte verrassnd het brons.Onze landgenoot Fabrice Mels werd uitgeschakeld in de kwartfinale. Maar hij reed wel de beste kwalificatietijd en werd tweede in de achtste finales. Bij dedames verlengde Alexandra Engen haar wereldtitel. Zilver was voor Yolande Neff en brons voor haar landgenote Linda Indergand.

Fabrice Mels verraste iedereen met de beste kwalficatietijd. In de achtste finales werd hij tweede en stootte zo door naar de kwartfinales. Met een vierde en laatste plaats werd hij daar uitgeschakeld.

De eerste halve finale  werd glansrijk gewonnen door de Duitser Daniel Federspiel die de Argentijn Andres Soto Cadriel klopte. De eerste twee plaatsten zich voor de finale. Derde werd Marcel Wildhaber en vierde de Canadees Raphaël Gagne.  Paul van der Ploeg wondan de tweede halve finale voor de Italiaan Elia Silvestri. Andy Eyring kwam als derde over de meet voor Titouan Perrin Ganier.

In de finale kregen we dus van der Ploeg, Federspiel, Soto Catriel en Silvestri. De DuitserFederspiel nam een verschroeiende start, maar kon die niet volhouden. In een adembenemende spurt versloeg van der Ploeg hem voor het goud. De Argentijn Soto Catriel kreeg het brons. Elia Silvestri werd vierde.

De kleine finale werd gewonnen door Andy Eyring voor Marcel Wildhaber, Raphaël Gagne en Perrin-Ganier.

Bij de dames wonnen Neff en Engen elk hun halve finale. Engen zat dus op kruissnelheid om haar wereldtitel te verlengen.  En zo gebeurde ook. De Zweedse versloeg Neff en haar landgenote Linda Indergand. De Duitse Nadine Rieder werd vierde.

De Zwitserse Kathrin Stirnemann won de kleine finale voor de Duitse Lena Putz en haar landgenote Helen Grobert. De Noorse Ingrid Sofie Jacobsen werd vierde en algemeen dus achtste.