Githa Michiels kon niet presteren door ziekte

Githa Michiels kon niet presteren door ziekte

ava

Githa Michiels wilde in Zolder en Loenhout goed presteren. Maar doordat ze ziek was, lukte dat niet. Ondanks haar ziekte kon ze toch haar vijfde plaats in de tussenstand van de Bpostbank trofee behouden. Lees haar verhaal hier.

De wereldbeker in Zolder moest de drukke kerstperiode inluiden. De verkenning daags voor de wedstrijd verliep vrij vlot en in Essen en Namen voelde ik reeds dat de conditie heel goed zat. Het enigste dat roet in het eten kon gooien was de keelpijn die ik al enkele dagen voelde.

Voor de wedstrijd in Zolder voelde ik echt dat de last van de keelpijn en mijn luchtwegen erger was dan de dag voor de wedstrijd. Het beloofde een extreem snelle wedstrijd de worden met heel wat deelneemsters aan de start. Ik zou me dus hard moeten inzetten als ik een degelijk resultaat wou neerzetten , maar was dit wel mogelijk met de gezondheidsproblemen …

De start verliep weer hectisch en zo kon ik als 35ste het veld in. Ik voelde onmiddellijk dat ik problemen had met de ademhaling. Ik moest twee ronden goed warmdraaien en kon dan aan mijn opmars beginnen.

Puur op kracht en doorzetting kon ik van het ene naar het andere groepje rijden , steeds de lange startstrook voluit in de wind om zo weer plaatsen in te halen. De longen deden pijn telkens ik in en uit ademde. De goede conditie van Essen en Namen was er nog , maar door de ademhalingsproblemen kon ik gewoon niet in het rood rijden. Ik kon me nog net naar de 25ste plaats sprinten.

Met de volgende manche van de Bpost bank trofee de volgende dag hoopte ik dat ik goed kon rusten en herstellen ondanks de ziekte. Ik sta op de 5de plaats in het algemeen klassement en die plaats wil ik graag verdedigen , daarom besloot ik toch te starten.

De verkenning op de ochtend voor de wedstrijd verliep vrij goed. Even dacht ik zelfs beterschap te voelen wat mijn ziekte betreft. De omloop was heel wat anders dan wat ik verwacht had , ik hoopte op een loodzware moddercross , waar ik mijn krachten kon gebruiken. De omloop lag er verassend snel bij , hier en daar wel wat modder , maar in een hoeveelheid die iedereen wel aankan.

Terug in de mobilhome voelde ik me weer helemaal niet zo fris dan tijdens de verkenning.

Heel wat deelneemsters van de wereldbeker in Zolder verschenen hier aan de start. Ik zou me dus heel erg moeten weren in het gezelschap van al deze topveldrijdsters.

Meer dan het beste van mezelf geven kon ik niet doen. In de start ging het vrij goed , ik kon mooi meeschuiven en als 20ste het veld ingaan. Na heel wat duw en trekwerk had ik eindelijk de kans om te beginnen inhalen. Dat ging moeizamer dan in Zolder , het klassement bleef maar door mijn hoofd spoken. Ik haalde het onderste uit de kan en kon nog opschuiven tot de 14de plaats , in de slotronde geraakte ik na een trap niet goed in mijn klikpedaal , zo werd ik weer naar de 15de plaats verwezen.

Ik voelde me enorm slecht na de aankomst , ik was heel diep gegaan. Ondanks mijn gezondheidsproblemen heb ik toch mijn 5de plaats in het algemeen klassement kunnen behouden. Dat stelde me wel tevreden , want de beste veldrijdsters van de wereld stonden hier aan de start. 

Nu is het tijd om de ziekte te overwinnen en me weer klaar te stomen voor de volgende wedstrijden.

 

Githa