Sven Nys wint spannende Azencross in Loenhout

Sven Nys wint spannende Azencross in Loenhout

ava

Sven Nys heeft de Azencross in Loenhout gewonnen. In een spannende wedstrijd die meetelde voor de Bpostbanktrofee haalde de wereldkampioen het met voorsprong op Rob Peeters en Niels Albert. Nys blijft leider in de Bpostbanktrofee voor Albert en Vantornout.

Niels Albert startte deze keer wel goed en kreeg Sven Nys mee in zijn wiel. Daarna zorgde Thijs Van Amerongen voor een kort intermezzo aan de kop van het peloton. Daarna vormde zich een omvangrijke kopgroep.

Net voor halfkoers schudde Walsleben aan de boom.  Albert, Nys en Vantornout trokken even door en pakte een kleine voorsprong. Stybar zorgde dan op vier ronden van het einde voor een hergroepering.

Met nog drie ronden voor de boeg pakte Nys in de materiaalzone een kleine voorsprong. Albert had een slecht moment en moest meteen enkele seconden prijsgeven. In de achtervolging bundelde hij de krachten met Stybar en Vantornout.

Stybar ging dan op zoek naar Nys, maar moest dan toch lossen. Albert en Peeters snelden hem voorbij en gingen op zoek naar de leider.  In een razendspannende slotfase bleef het verschil tussen Nys en het achervolgend duo beperkt tot tien seconden.

Nys kon in de laatste ronde zijn zege veilig stellen en won met zo’n twintig seconden verschil op Peeters, die sneller spurtte dan Albert . Vantornout werd vierde voor Stybar.

Nys vond het een duel op het scherp van de snee. ‘Ik wist dat ik Niels moest laten rijden en ik wilde ook wat overhouden voor de finale. Ik heb alles gegeven.  Toen ik de wisselpost alleen kwam te zitten, ben ik door gegaan en kon mijn voorsprong nog wat uitdiepen. Ik ga nu voor winst in Diegem, omdat ik daar nog iets wil doen aan het klassement van de Superprestige. Maar Baal blijft de belangrijkste koers van het jaar, ‘vertelde Nys.

Albert  had een kleine inzinking en dat kostte hem de zege. ‘Het was best goed vandaag. Maar op drie ronden van het einde had ik een kleine inzinking en het kostte me een halve ronde om te recupereren. Toen was de vogel al gevlogen natuurlijk. De cross van gisteren zat nog wat in de benen. Ik heb afgezien. Natuurlijk had ik willen winnen. Maar op tien seconden was het beslist, ‘aldus Albert.

Rob Peeters was de lachende derde. ‘In de eerste helft heb ik me wat laten insluiten in de koers. Maar dan kon ik via Stybar terug aansluiten vooraan in de koers. Niels probeerde tot bij Sven te geraken en daarvan heb ik geprofiteerd.  Gisteren was ik verbaasd over mijn prestatie. Vandaag niet, omdat ik in Loenhout altijd al goed ben geweest.,’besloot Peeters.

 

Top tien:

  1. Sven Nys
  2. Rob Peeters op 21”
  3. Niels Albert op 24”
  4. Klaas Vantornout op 43”
  5. Zdenek Stybar op 48”
  6. Philipp Walsleben
  7. Wietse Bosmans
  8. Jim Aernouts
  9. Julien Taramarcaz
  10. Bart Wellens