Githa Michiels over haar wedstrijd in Zoetermeer

Githa Michiels over haar wedstrijd in Zoetermeer

ava

Githa Michiels rijdt wellicht het beste seizoen uit haar carrière. Ook in Zoetermeer was het prijs; Zelfs pech in het begin weerhield haar niet om voor de tweede keer de Beneluxtitel te pakken. Volgend weekend gaat ze met vertrouwen naar de finale van de wereldbeker.

Door de aanslepende polsblessure en een verkoudheid wist ik niet goed wat te verwachten van mijn wedstrijd in Zoetermeer. 

Ik pakte de start in Zoetermeer dan ook rustig aan, op het einde van de startronde reed ik in tweede positie. Op de klim met de stenen moest ik voet aan grond zetten en merktte ik dat mijn achterwiel los was en ik zo niet verder kon. Ik moest dus mijn wiel weer vastzetten en dat ging niet zo gemakkelijk. Ik verloor hierdoor zeker een minuut en heel wat plaatsen. Weer aan de finish kwam ik als 6de door. Ik had dus nog heel wat werk op te knappen in deze uitzichtloze situatie.

Ik kon vrij goed weer opschuiven tot op de derde plaats en kreeg al snel uitzicht op de twee koploopsters. Dat gaf me weer moed. Ik had nog voldoende kracht over om ineens naar de kop van de wedstrijd door te rijden en druk te zetten op Laura door ineens aan te vallen.

Ik kon snel een gaatje slagen op de eerste klim en was van plan om nog zo hard mogelijk door te rijden tot aan de finish. Ik reed zo hard ik kon op de klimmen en kon de voorsprong uitbouwen tot 1min15sec op de tweede plaats. 

Zo werd ik voor de tweede maal van mijn mountainbike carriere Benelux kampioen. Ondanks mijn polsblessure en de last die ik had van mijn verkoudheid ben ik best tevreden van deze wedstrijd. Een teken dat na dit lange mountainbike seizoen mijn conditie nog steeds op peil is.

Hopelijk kan de volgende week mijn pols nog wat genezen en is mijn verkoudheid helemaal uit mijn lichaam zodat ik tijdens de laatste wereldbeker ( Noorwegen ) van het seizoen nog eens het beste van mezelf kan geven.