Githa Michiels over haar weekend in Essen en Namen

Githa Michiels over haar weekend in Essen en Namen

ava

Githa Michiels nam een weekend niet aan veldritten deel om voluit te trainen in het vooruitzicht van het komende mountainbikeseizoen.  Ze startte in de Bpostbank trofee in Essen en werd er vijfde. In de wereldbekercross in Namen werd ze vijftiende.

Na de wedstrijd in Antwerpen had ik bewust voor een weekend zonder veldrit gekozen. Zo had ik de mogelijkheid om eens twee weken voluit te trainen. Om op deze manier de voorbereidingen naar mijn mountainbike seizoen niet in gedrang te brengen.

De voorbije twee weken waren dus niet simpel en ik zat heel wat uren op de fiets , ik keek er dus zeker naar uit om weer het veld in te duiken. Met de Bpost in Essen en de wereldbeker in Namen stonden er belangrijke wedstrijden op het programma.

In Essen reden we op een volledig vernieuwde omloop , eentje die me wel ligt met de nodige zware modderstroken en enkele stukken die we moesten lopen zelfs.

Met mijn mooie plaats in het Bpost klassement kon ik hier nog een zaak doen als ik dicht bij de eerste dame kon eindigen. Ik deed er dan ook alles aan om een mooi resultaat te behalen.

In de start kon ik goed mee en als 11de begon ik aan de wedstrijd. Ik kon goed opschuiven en al snel zat ik in het wiel van de dame op de vierde plaats , ik kon zelfs af en toe op de vierde plaats postvatten. De hele wedstrijd reed ik samen met Ellen van loy en wisselde we positie , ik probeerde haar zo hard mogelijk onder druk te zetten en ze los te schudden , maar echt van haar wegrijden lukte me niet. Op de iets meer technische stukken kon ze me het steeds moeilijk maken , daar merkte ik weer dat ik geen rasechte veldrijdster ben. Op de laatste trap die we moesten nemen pakte Ellen een paar meters , net teveel zodat ik het niet meer kon dicht sprinten en eindige dus als vijfde  op enkele meters van de vierde plaats. Met deze mooie uitslag stijg ik naar de 6de plaats in het Bpost klassement.

Op zondag was het tijd voor de wereldbeker in Namen , een heel talrijk deelnemersveld kwam er aan de start. De omloop is iets dat me door mijn mountainbike achtergrond wel ligt , de hoogtemeter spreken me enorm aan , afdalen met een crossfiets is dan weer iets helemaal anders.

Ik moest door de vele veldrit toppers die hier aan de start stonden bijna helemaal achteraan starten, het zou dus niet gemakkelijk zijn om te starten zoals in Essen.

Op de startklim was het al zover , er gebeurde een valpartij voor me en ik stond te voet , weer opspringen was onmogelijk omdat ik op een veel te zware versnelling stond. Dan maar al lopend verder , als voorlaatste sprong ik weer op de fiets. Ik kon moeilijk voorbijsteken , het was wachten tot het zwaardere gedeelte in de omloop weer aan de beurt was om op die zware klim zoveel mogelijk dames in te halen. Dat lukte me goed en ik kreeg weer moed. In de tweede ronde had ik nog te maken met een voorwiel dat loskwam , gelukkig kon ik snel van fiets wisselen en mijn inhaalrace verder zetten. Ik voelde me fysiek heel erg sterk was dus blij met mijn 15de plaats. Met een betere start had hier heel wat meer ingezeten, dat geeft moed aan het begin van de kerstperiode waarin ik aan vier veldritten zal deelnemen.

De volgende weken staan de wedstrijden in  Zolder , Loenhout , Diegem en Baal op de kalender.

Ik zal de feestdagen dus op de crossfiets doorbrengen , een witte kerst hoeft dus niet voor me , het mag er eentje met de nodig modder zijn !

Githa