Vernieuwde Azencross Loenhout wordt feest voor de veldritfan

Vernieuwde Azencross Loenhout wordt feest voor de veldritfan

In de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar komen de cyclocrossliefhebbers traditioneel in volle busladingen afgezakt naar het landelijke Loenhout voor een unieke combinatie van topsport en eindejaarsplezier. Dat de Azencross Loenhout vrijdag een feest zal worden staat nu al buiten kijf. Naar aanleiding van de 30ste editie krijgt de vijfde manche van de bpost bank trofee een make-over, met onder meer een nieuw parcours.

De introductie van een nieuwe parcourslus op de weide langs de Dorensweg zal een van de meest in het oog springende nieuwigheden zijn voor komende editie van de Azencross. Met ook de feesttent en de VIP-tent op deze nieuwe weide, wordt dit het centrum van de festiviteiten. Een feestplein met houten vloer van maar liefst 4000m² zal ervoor zorgen dat de supporters in alle comfort kunnen genieten van het sportief spektakel. Indrukwekkende lichttorens zullen op het feestplein zorgen voor een ongeziene ambiance.

In het Sportpark De Dorens wordt dan weer een gezellig familieplein ingericht, inclusief familietent met aangepaste muziek waar families met kinderen zich zeker thuis zullen voelen. In samenwerking met de organisatie zal de gemeente sterk inzetten op de veiligheid op en rond de event-site.

Burgemeester Dieter Wouters is fier op de vernieuwde veldritklassieker in zijn gemeente. ‘Samen met de organisator bouwt de gemeente mee aan een mooie toekomst voor de Azencross. Ik ben dan ook heel fier dat we op basis van een nieuwe meerjarige overeenkomst met Golazo sports het voortbestaan van dit prachtige event voor de volgende drie edities hebben verzekerd. De festivalsfeer die we hier gaan creëren is mij alvast op het lijf geschreven.’

De sportieve strijd blijft uiteraard het voornaamste. Er prijken alleen maar grote namen op het palmares van de Azencross; in Loenhout winnen bijna altijd (ex)- wereldkampioenen. Regerend wereldkampioen Sven Nys zal als recordhouder met vijf zeges in Loenhout ongetwijfeld gemotiveerd zijn om na tegenslag in Essen en Namen zijn uitstekende conditie te verzilveren. Ook Niels Albert zal gebrand zijn op de overwinning, aangezien hij na zeges in de laatste drie edities van de Azencross het record van Nys kan evenaren.

Het wordt zeker ook uitkijken naar Zdenek Stybar. In 2012 was hij samen met Albert de sterkste man in Loenhout en met enkele veldritten in de benen is de Tsjechische winnaar van de Eneco Tour zeker een te duchten tegenstander. Ook Kevin Pauwels lijkt klaar om zich in de debatten tussen de groten te mengen na zeges in thuisbasis Kalmthout en in Essen. Mogelijk kan hij samen met ploegmaat Klaas Vantornout het ploegenspel spelen.

 

Programma Azencross Loenhout (vrijdag 27 december 2013)

•10u00 : Nieuwelingen

•11u00 : Junioren

•12u00 : Beloften

•13u45 : Dames

•15u00 : Eliten

 

Inkom

10 euro – KBWB: 9 euro

 

Meer info

www.azencross.be

Bron:PM