Githa Michiels reed de Kamptal Klassik

Githa Michiels reed de Kamptal Klassik

Githa Michiels verbleef een week in Oostenrijk en nam deel aan de Kamptal Klassik. Ze werd elfde en vertelt over haar belevenissen daar.

‘Na een weekje stage in Oostenrijk was het voor de Kamptal klassik Trophy . De loodzware omloop op en rond de wijngaarden van het dorpje Kamptal is goed voor 235 hoogtemeters op 6,2km .

De voorbije twee seizoenen nam ik ook al deel aan deze wedstrijd. Het is een loodzware omloop en dat ligt me wel.

Met zo’n 40 dames stonden we aan de start.  Daarbij heel wat grote namen  die reeds serieus scoorden in de Cyprus Sunshine Cup en op de voorbije wereldbeker in Zuid Afrika. Het ideale moment om voor mezelf eens te testen waar ik sta na een winter hard werken. Ik stond als 21ste aan de start. De wedstrijd zou gaan over 1 startloop met een startklim goed voor 130 hoogtemeters en vier volledige ronden. 

Om 10u gingen we van start. Ik kon goed mee in de start en als dertiende begon ik aan de eerste volledige ronde. Het gevoel op de erg steile en lange klimmen was goed en het dalen ging erg snel en vlot. Ik kon een heel goed tempo aanhouden en zo kon ik nog naar voor opschuiven. In de voorlaatste ronde was ik nog in de running voor een top 10 plaats. Ik had nog kracht genoeg om een aanval te plaatsen en herstelde goed na de zware klimstroken.

Uiteindelijk kwam ik als 11de over de finish, met een tevreden gevoel. Ik eindigde op 4,45 minuten van Maja Wloszczowska. De hele top 10 werd bezet met dames die tijdens wereldbeker wedstrijden steeds vooraan te vinden zijn. Tussen de zesde en de plaats waar ik finishte, zat er maar een verschil van 45 seconden. 

Tijdens de verkenning reed ik met gemak rondjes aan het wedstrijd tempo dat ik vorig jaar behaalde op deze omloop. Ik kon tijdens de wedstrijd 2km/u sneller gaan als vorig seizoen en dit in mijn eerste wedstrijd op hoog niveau.

Met deze positieve ervaringen op zak ben ik van plan om het conditie peil nog wat verder op te krikken met de wereldbeker wedstrijd in Houffalize in het achterhoofd.

Ik ben benieuwd naar het vernieuwde parcours van Houffalize en hoop ondanks mijn mindere startpositie in de wereldbeker toch een mooie prestatie neer te zetten op Belgische bodem.Na het stevige klimwerk in Oostenrijk zal ik volgende zondag van start gaan in de Noordelijke ATB trophy te Norg ( Nederland ), besluit Githa.

Bron: PM