Topcompetitie 1 in Ravels

Topcompetitie 1 in Ravels

ava

Heel wat rijders aan de start tijdens de eerste topcompetitie wedstrijd in Ravels. Met 750 deelnemers aan de start, waaronder heel wat buitenlanders (Nederlanders – Duitsers – …) werd er een mooie BMX Wedstrijd neergezet. Het was wel een lange, spannende dag….

Zaterdagnamiddag was al duidelijk dat er heel wat rijders de weg zouden vinden naar het BMX parcours in Ravels. Er waren al heel wat deelnemers die deelnamen aan de vrije training. Op zich verliep aldaar alles zeer vlot.

Zondag de dag van de wedstrijd zelf, wisten bijna 750 piloten de weg gevonden te hebben naar het BMX parcours in Ravels. Omstreeks 11.00 U kon block 1 beginnen aan zijn drie reeksen. In het totaal waren er 54 reeksen voorzien in Block 1. Bij onze allerkleinsten in het peleton waren knappe wedstrijden te zien. (uitslag volgt later)

Even werd het stil om even een hulde te brengen aan de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland maar ook om onze dierbare collega’s BMX Rijders en commissaris. Er werd één minuut door alle aanwezigen in de handen geklapt om deze mensen nooit te vergeten.

Over naar de wedstrijden van Block 2 die ook maar pas om 16.00 U konden starten door de vele inschrijvingen. Bij block 2 konden ze rekenen op 60 reeksen waar vooral sport – spanning en spektakel te zien was.

De Nederlanders lieten zich van hun beste kant zien maar ook onze eigen jongens en meisjes lieten zich niet aan de kant zetten. Ze hebben allen gestreden tot het bittere eind. (uitslag volgt later)

Toch waren er hier en daar wat mindere noten te horen… Vooral het feit dat die buitenlanders mochten deelnemen in de gewone reeksen en niet in de open classe zoals dat bij hen het geval is; dat betekende voor de Belgische rijders dat zij zich extra moesten inzetten voor hen te kwalificeren voor het WK. De tweede topcompetitie wedstrijd is hiervoor nog een maatstaf maar hier zullen er waarschijnlijk wat minder deelnemers aan de start staan.

Al bij al hebben alle aanwezigen mogen genieten van een prachtig staaltje BMX en bracht het Zonnetje nog een positieve noot aan….