Githa Michiels sloot veldritseizoen af in Oostmalle

Githa Michiels sloot veldritseizoen af in Oostmalle

ava

Githa Michiels werkte dit seizoen een bijna volledig veldritseizoen af. Ze maakt een balans op en blikt vooruit. Over een maand start ze haar mountainbikeseizoen, waar ze als Belgische kampioene haar trui wil tonen.

‘In Oostmalle heb ik mijn eerste veldrit seizoen afgesloten met een 14de plaats. We werden nogmaals getrakteerd op sneeuw en ijs, dat ben ik ondertussen al wel gewoon. Oostmalle is weer zo’n omloop waarop op ik het altijd moeilijk heb. Snelle omlopen met veel draaien en keren liggen me momenteel nog niet zo goed. Toch merk ik dat ik reeds vooruitgang gemaakt heb op dit vlak.

Hier en daar werd ik wat opgehouden in Oostmalle in de vele single trails en dat zorgde er dan weer voor dat ik de aansluiting met de top 10 niet meer kon maken. Erg jammer , maar tijdens de wedstrijd voelde ik dat het nog steeds in stijgende lijn gaat met mijn conditie. Ik beschikte over heel wat kracht en kon een hoog tempo aanhouden zonder over mijn toeren te gaan. Dat geeft me vertrouwen. 

Deze winter werkte ik voor het eerst een zo goed als volledig cyclocross seizoen af , dit vooral om deze tak van het wielrennen beter te leren kennen. Cyclocross is toch heel wat anders dan de cross country waar ik me al jaren op focus. Zonder problemen van de mountainbike op de crossfiets overstappen is niet vanzelfsprekend. Daarbij komt nog dat ik in 2013 nog alles wil doen en laten voor het mountainbiken. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik niet altijd fris aan de start van een veldrit kon verschijnen doordat ik elke week mijn vele duurtrainingen en krachttrainingen moest afwerken.

Daarbij heb ik lang gezocht naar de juiste bandenspanning , bochten techniek enz. En het zoeken naar deze juiste afstellingen kost tijd als je in aan wedstrijd mee doet. Gelukkig kon ik dankzij fietsen de Zwaluw & Ridley deze winter beschikken over twee goede cross fietsen en ik CS Wheels & bikeparts zorgde voor mijn crosswielen , zodat ik ook op het vlak van materiaal iets dichter bij de echte crossers kon aansluiten. 

Mijn 7de plaats in het Bpost klassement , 4de plaats in Niel , 7de plaats in Essen en de twee B crossjes die ik won in Wilrijk en Eversel waren voor mezelf de hoogtepunten van deze winter.

Voor de rest was het vooral leren met vallen en opstaan en ervaring opdoen.

Graag wil ik iedereen bedanken die deze winter elke week in weer en wind voor me klaargestaan hebben …

 

Hoe ik het veldrijden volgende winter zal aanpakken zal de komende weken met mijn entourage/team bepaald worden.

Nu gaat alle aandacht richting het mountainbiken , volgende week zal ik deelnemen aan de strandrace in Knokke bij wijze van training , op 1 april zal dan mijn uiteindelijke mountainbike seizoen starten in Bad Sackingen tijdens een manche van de Bundesliga.

Na Bad Sackingen zullen we weten hoever ik conditioneel sta om dan verder te werken naar de Europese wereldbekers en de Belgische en Nederlandse uci wedstrijden waar ik graag mijn tricolore trui wil tonen,’ besluit Githa.