Niels Albert zegeviert in Oostmalle

Niels Albert zegeviert in Oostmalle

ava

Niels Albert heeft met veel bravoure de laatste wedstrijd van de Bpost banktrofee en de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen.  De tweevoudige wereldkampioen was outstanding en reed van start tot aankomst aan de leiding. Albert pakte ook de eindzege in de Bpost banktrofee. Klaas Vantornout werd tweede en zijn ploegmaat Jim Aernouts derde.

Na de eerste ronde hadden we drie leiders met Niels Albert, Klaas Vantornout en Bart Wellens en een groep met ondermeer Nys en Pauwels. Dan begon Niels Albert aan zijn solotocht.  Hij bouwde meteen een kleine voorsprong op Klaas Vantornout en Sven Nys. Deze laatste zei voor de wedstrijd nog enkele jaren door te gaan. De wereldkampioen verlengt zijn contract tot maart 2015 met een optie tot maart 2016.

Met nog vijf ronden te gaan leidde Albert met een halve minuut voorsprong op Bart Aernouts en de ploegmaten Jim Aernouts, Klaas Vantornout en Kevin Pauwels. Sven Nys was intussen naar de achtergrond verdwenen.

Halfkoers is de situatie vooraan nog steeds ongewijzigd.  De Sunweb Napoleon Games ploegmaats hielden Bart Aernouts in de tang voor een podiumplaats. Maar een ronde later kreeg Bart Aernouts met kettingproblemen af te rekenen en moest de rol noodgedwongen lossen.

De Sunwebploegmaats leken de podiumplaatsen te gaan verdelen onder elkaar. Maar dan sloeg het noodlot toe voor Kevin Pauwels net voor het ingaan van de laatste ronde. Hij viel en gaf heel ontgoocheld op.  Niels Albert  kon intussen rustig zijn zege vieren. Klaas Vantornout reed naar de tweede en Jim Aernouts naar de derde podiumplek.  Simunek spurtte naar de vierde plaats voor Dieter Vanthourenhout.

Niels Albert behaalde zijn derde zege in zijn carrière in Oostmalle.‘Dit is één van de eerste grote koersen die ik won. Het is een parcours da me ligt. Vanavond  is er een feestje en het is altijd mooi als je dat met een overwinning kan doen. Het seizoen viel mee voor mij.  In het begin van het jaar stootte ik op een sterke Nys. In de kerst-nieuwjaarsperiode was de concurrentie van Vantornout groter. De komende  weken ga ik bezig zijn met onze trouw.  Daarnaast ga ik ook nog op vakantie.’

Klaas Vantornout legde zich neer met de suprematie van Albert. ‘Ik probeerde Niels te volgen. Maar hij had een superdag en het was tevergeefs. Vanaf dan reed ik voor de tweede plaats. Ik sluit nu heel tevreden een heel mooi seizoen af.’

Jim Aernouts werd mooi derde. ‘Dit parcours in Oostmalle ligt me wel. Ik werd er ook al Belgisch kampioen. Deze podiumplaats is een opsteker en dat wil ik volgend seizoen nog bevestigen. ‘

Uitslag:

 1. Niels Albert
 2. Klaas Vantornout
 3. Jim Aernouts
 4. Radomir Simunek
 5. Dieter Vanthourenhout
 6. Philipp Walsleben
 7. Bart Wellens
 8. Thijs Al
 9. Sven Nys
 10. Rob Peeters
 11. Bart Aernouts

Eindstand Bpost bank trofee :

 1. Niels Albert
 2. Klaas Vantornout
 3. Kevin Pauwels
 4. Rob Peeters
 5. Bart Wellens
 6. Sven Nys
 7. Thijs Van Amerongen.
Bij de junioren ging de zege andermaal naar wereldkampioen Mathieu Vanderpoel en Wout Van Aert deed dat bij de beloften.  Bij de vrouwen pakte Sanne Cant de overwinning.