Githa Michiels start niet meer, ritzege voor Rohrbach-Geismayr

Githa Michiels start niet meer, ritzege voor Rohrbach-Geismayr

Githa Michiels is niet meer gestart in de vierde rit van de Cape Epic. De Belgische kampioene had koorts en een opkomende griep en op advies van de medische staf, startte ze niet meer. Ze verliet samen met Ariane Lüthi de wedstrijd.

De koninginnenrit over 113 km en 1800 hoogtemeters werd bij de mannen voor de tweede keer op rij gewonnen door Nicola Rohrbach en Daniel Geismayr. Ze klopten Kulhavy-Grotts, derde werd het duo Francesc Guerra Carretero-Luis Leao Pinto. Frans Claes en ploegmaat Markus Bauer eindigden negende, maar behouden de zesde plaats in het klassement.  

Frans Claes: ‘We hadden de rit vooraf verkend, maar niet het begin. En dat was een foute inschatting, want die was lastig. We hebben allebei onze mindere en goede momenten. De top-5 halen zal niet gemakkelijk zijn, omdat de vijf eerste teams allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Maar we gaan ons wat herbronnen en zien wat mogelijk is.’

Bij de vrouwen kon Annika Langvad haar verjaardag vieren door samen met Kate Courtney de vierde opeenvolgende rit te winnen.  Ze haalden het met acht minuten voorsprong op Mariske Strauss- Annie Last. Robyn de Groot-Sabine Spitz eindigden als derde. In de stand hebben Langvad-Courtney nu een quasi onoverbrugbare kloof op Strauss-Last van 32 minuten.

In de master categorie wonnen Brentjens-Azevedo deze rit en namen ook de leiding over van Debertolis-Fojtik die met materiaalpech kampten.

Foto’s: Lynn Sigel en Shaun Roy/Cape Epic/Sportzpics