Kulhavy-Grotts en Langvad-Courtney winnen vijfde rit in Cape Epic, Frans Claes twaalfde

Kulhavy-Grotts en Langvad-Courtney winnen vijfde rit in Cape Epic, Frans Claes twaalfde

Het duo Jaroslav Kulhavy-Howard Grotts heeft de vijfde rit, een tijdrit over 38 km, in de Cape Epic gewonnen. Ze haalden het van Rabensteiner-Casagrande en Lakata-Hynek. Frans Claes-Markus Bauer eindigden twaalfde en staan nu achtste in het klassement. Kulhavy-Grotts hebben 7’15 voorsprong op Lakata-Hynek.

Bij de vrouwen gingen Langvad-Courtney verder op hun overwinningselan. Sabine Spitz- Robyn de Groot kwamen 12 seconden te kort voor de ritzege. Strauss-Last werden derde op bijna drie minuten. Langvad-Courtney hebben nu een riante voorsprong  op Strauss-Last in de stand.

In de masters categorie zegevierden Brentjens-Azevedo en hebben nu twee minuten voorsprong in het klassement op Debertolis-Fojtik.

Frans Claes over de rit van vandaag: ‘Het ging goed voor mij, zeker in het begin. Markus kreeg op een bepaald moment last van een slapend been. Daardoor moest hij regelmatig uit klikken en verloren we tijd. Maar zo’n dingen horen nu eenmaal ook bij de Cape Epic. We verloren zeven minuten en dat is veel voor zo’n rit. Maar morgen en zondag komen er nog ritten waar misschien alles in ons voordeel zou kunnen vallen. We bekijken het positief voor de volgende dagen.’

Foto’s: Lynn Sigel Fotografie en Sam Clark/Cape Epic/ Sporzpics