Githa Michiels tiende in Lille

Githa Michiels tiende in Lille

ava

Githa Michiels is bezig aan haar laatste veldritten van het seizoen. Ze had in de Bpostbank trofee in Lille nog een klassement te verdedigen. Ze werd er tiende.

Met nog drie veldritten op het programma stond dit weekend de cross in Lille gepland.

Misschien wel één van de veldritten die het minst bij me past, meestal een heel snelle wedstrijd dus. Met mijn  zesde plaats in het Bpost bankklassement op een paar seconden van de vijfde plaats besloot ik om zo hard mogelijk te rijden en te kijken waar ik uit zou komen.’

De laatste weken trainde Githa volop. ‘Nu het mountainbike seizoen wel heel snel dichterbij komt,  zijn de trainingen door de week serieus in volume toegenomen. Tijdens de opwarming voelde ik dat serieus in mijn benen, ik was alles behalve fris. Niet echt een ideaal scenario voor deze snelle wedstrijd. Ik mocht deze keer van op de tweede rij starten. Ik had geen super start, maar kon rond de twaalfde plaats het veld ingaan. Dat is al beter dan steeds laatste het veld indraaien. Toen er een meisje voor me viel verloor ik de aansluiting met de top 10.Het zou dus een gevecht met mezelf worden om het gat dat gevallen was weer dicht te rijden.’

Volgend weekend staat er geen wedstrijd op het programma zodat ik volop kan blijven trainen in functie van de komende zomer.‘Elke ronde kon ik een paar secondjes van mijn achterstand goed maken. In de laatste ronde kwam ik helemaal op dreef en mijn benen voelde stilaan beter aan. Zo kwam ik in het wiel van de meisjes die op de 10de en de 11de positie reden. Ik probeerde zo snel mogelijk van hen weg te rijden om mijn tiende plek veilig te stellen en tegelijkertijd nog zoveel mogelijk tijd te in te halen voor het Bpost klassement dat op tijd afgerekend wordt.’

Githa is bezig aan haar laatste veldritten. ‘Op 23 februari rijd ik nog de laatste Bpost manche in Oostmalle en op 26 februari het cyclocross masters evenement in Waregem.

Maar ik kan nu al tevreden zijn over mijn resultaten de voorbije winter, hier had ik vooraf voor willen tekenen!’