Sven Nys wint in Hoogstraten

Sven Nys wint in Hoogstraten

ava

Sven Nys heeft de voorlaatste wedstrijd van de Superprestige in Hoogstraten op zijn naam geschreven. Hij klopte Klaas Vantornout en Niels Albert. Nikki Harris bij de dames en Yannick Peeters bij de junioren en wereldkampioen Wout Van Aert bij de beloften waren de andere winnaars in Hoogstraten.

De wedstrijd werd verreden op een totale nieuwe omloop in de buurt van de fruitveiling. Het werd een weidecross met een zandbak, steile bergjes, een paar trapjes, natuurlijk beekje en balkjes waar iedereen van de fiets moest. Het werd een zware klus voor iedere renner.

Nikki Harris was de snelste bij de dames. Ondanks de barst in haar schouder wist ze de tegenstand op achterstand te plaatsen. In de strijd voor de tweede plaats kregen we een duel te zien tussen Sanne Cant en Jolien Verschueren. Het voordeel ging naar Sanne Cant. Jolien Verschueren was tevreden met haar derde plaats.

De Europese kampioen Yannick Peeters voelde zich het beste gerecupereerd na de wedstrijd in Lille van gisteren. Johan Jacobs volgde goed mee en streed mee voor de ereplaatsen. De andere concurrenten werden al gauw verplicht om de kloof te dichten, maar verder dan een derde plaats kwamen ze niet. Het waren de jongens van Telenet-Fidea die onder hun tweetjes moesten strijden voor die derde stek. Het was uiteindelijk de wereldkampioen Thijs Aerts die won voor Gianni Van Doninck.

Veel blubber dat was wat Toon Aerts graag zag. Hij voelde zich als een visje in het water op de zware omloop in Hoogstraten. De anderen wisten al gauw dat ze aan deze renner een geduchte tegenstander hadden. Maar Michael Vantournhout en Wout Van Aert lieten niet begaan en deden er alles aan om op het wiel van Toon te komen. Toen keerde het tij. Het was Wout Van Aert die ondanks een valpartij de overwinning naar zich toe trok. Toon mocht tevreden zijn met een tweede plaats en het podium werd vervolledigd met Michael Vantournhout.

Bij de elites kregen we 47 rijders aan de start. De wedstrijd werd op gang getrokken door een bliksemsnelle start van Lars Van der Haar, maar al vlug moest hij de wedstrijd staken. Hij gaf uiteindelijk op. Vooraan werd de wedstrijd open gebroken door Niels Albert die twee ronden het tempo bepaalde vooraan. Nys liet begaan en volgde het allemaal vanop de tweede rij. In de derde ronde ging hij samen met Tom Meeusen op zoek naar Niels en al gauw werd de kloof gedicht.

Maar door een misser van Tom viel de aansluiting met de twee koplopers weg en werd Meeusen op achtervolgen aangewezen. Van deze situatie kon Klaas Vantournhout profiteren. Hij kwam bij de twee koplopers en kon zo mee gaan strijden voor de ereplaatsen. Tot Sven Nys het welletjes vond en een perfecte passage deed door de zandbak. De anderen moesten er lopen en zo kreeg hij een mooie voorsprong.

Ronde na ronde bouwde hij deze uit en werd niet meer van deze eerste plaats verdreven. Hij noteerde zijn 16e overwinning van het seizoen. Achter hem werd strijd gevoerd voor de tweede en de derde plaats. Het bleek lang dat het een mooie strijd zou worden tot Niels zich vastreed achter een paaltje. Uit frustratie begon hij rond te gooien met zijn fiets. Daar profiteerde Klaas Vantornout van om zich goed en wel te nestelen in die tweede positie. De derde plaats zou dus voor Niels zijn al moest hij in de laatste ronde nog alles uit de kast halen om deze vast te houden want Van Amerongen en Meeusen naderde tot op een fietslengte van Niels.

Uitslag : 1. Nys – 2. Vantornout – 3. Albert – 4. Van Amerongen – 5. Meeusen – 6. Pëeters – 7. Walsleben – 8. Van Kessel – 9. Aernouts – 10. Sven Vantournhout.

Volgende week zaterdag zal in Middelkerke beslist worden wie de winst pakt in de Superpretige. Momenteel heeft Niels Albert 4 punten voorsprong op Sven Nys. De laatste wedstrijd zal dus de beslissing geven. We kijken er alvast naar uit!