Githa Michiels tweede in Landgraaf

Githa Michiels tweede in Landgraaf

ava

Githa Michiels nam afgelopen weekend aan de wedstrijd in Landgraaf. Ze werd er tweede na Anne Terpstra. Bij de mannen won Kevin Pauwels. Githa vertelt over haar wedstrijd.

Na de mooie prestaties in de Wereldbeker en het Ek werd er een nieuw trainingsblok ingezet met het oog op een nog betere conditie de komende maanden.

Tijdens de verkenning in Landgraaf voelde ik dat de trainingsarbeid van de voorbije week toch wel veel van me gevraagd had. We hebben niet echt toegewerkt naar de wedstrijd in Landgraaf, ze stond op het programma om wat uci puntjes te vergaren nu er in Belgie jammer genoeg niet veel uci punten die verdienen zijn voor dames.

Zo stond ik aan de start zonder teveel verwachtingen. In de start zette ik me op kop om de eerste maal de beklimming langs de skipiste van Landgraaf voor mijn rekening te nemen. Het gevoel was alles behalve super. Anne Terpstra kwam me in de afdaling voorbij en toen ik haar wou volgen maakte ik een foutje waardoor ik voet aan grond moest zetten. Het gaatje was geslagen. Ronden na elkaar bleef de kloof bijna ongewijzigd. Ik had niet dat extra om die 10 seconden dicht te rijden al zag ik Anne dikwijls voor me uitrijden. Mijn benen deden pijn bij elke trap die ik zette.

Net zoals vorig jaar kwam ik als 2de over de finish, niet echt tevreden , maar onder deze omstandigheden zat er niet meer in.