Kristien Nelen over haar Flanderscup in Paal

Kristien Nelen over haar Flanderscup in Paal

ava

Kristien Nelen reed afgelopen zondag nog eens een cross-countrywedstrijd. Ze nam deel aan de Flanderscup in Paal en werd er vierde. Kristien vertelt erover.

Zondag reed ik mijn eerste Flanders Cup en daardoor moest ik achteraan starten. Dat was wel een nadeel want de aanloopstrook was maar kort, gevolgd door een klim waarvan slechts 1 kant berijdbaar was. Iedereen ging op een lint, ik zat 7e en kon in extremis nog Nele Van Maldegem passeren. We raakten elkaars stuur. Ik zag dat er een drietal rensters een kloof hadden en dat ik de boot miste.

Dan volgden singletracks en ik zat vast achter Katrien Thijs, pas halfweg kon ik voorbij. Het gevoel zat goed en de moraal ook dus ik trok op jacht naar de 3e plek. Al vrij snel zag ik Joyce Vanderbeken rijden, ik zag dat ze geen al te beste dag had. Ik probeerde het gat dicht te rijden. Op de klimmetjes kwam ik dichter alsook na een technisch stuk maar op de snelle stukken liep ze weer wat uit. Toen ik haar dan toch eindelijk te pakken had ging mijn ketting eraf aan de voet van een steile klim. Ik liep naar boven en legde daar mijn ketting er weer op maar de vogel was gaan vliegen. Ik kon weer van voor af aan beginnen… Rob riep me toe dat ik nu 1 minuut achter had.
Ik probeerde weer het gat dicht te rijden omdat ik voelde dat ik beter was. Eerst zag ik haar weer rijden maar daarna ging het beter bij haar en liep ze terug uit. Ze haalde Inne Bertels nog in en werd 2e. Zo werd ik 4e terwijl er waarschijnlijk meer in zat. Petra Mermans is wel de verdiende winnares, ze reed een knappe koers!