Githa Michiels vierde in Saalhausen

Githa Michiels vierde in Saalhausen

ava

Githa Michiels nam deel aan de eerste manche van de Bundesligacup in Saalhausen. Ze werd er vierde en bevestigde hiermee ook dat ze internationaal zeker op hoog niveau mee kan. Ze is nu helemaal op schema voor de Bemc en  de komende wereldbekers, waar ze haar EK selectie wil afdwingen.

Dit weekend was het tijd voor de eerste manche van da Bundeslige in Saalhausen. De omloop was niet echt op mijn lijf geschreven door de heel lange stijle klimmen, de overvloedige regenval zorgde ervoor dat de omloop er enorm glad bij lag. Ideaal om mijn Michelin Mud banden nog eens boven te halen.

Ik mocht van op de eerste rij starten, dat is altijd mooi! Toch blijft mijn start voorlopig het punt om aan te werken. De eerste ronde zat ik dus halverwege het pak en dat maakt dat ik veel gehinderd werd. Op de eerste steile klim kon ik al mooi opschuiven en kon daarna zonder veel problemen de top 10 binnen rijden.

Tijdens de opwarming voelde ik dat ik niet over de benen beschikte die ik vorige week in het Oostenrijkse Haiming had. Mijn eigen tempo rijden en kijken waar ik uit kwam was mijn opzet.

Toch kon ik vlot opschuiven en uiteindelijk op de 4de plaats postvatten. Dat was echt het hoogst haalbare op deze omloop en de conditie van de dag.

Onder deze omstandigheden kan ik zeker tevreden zijn met deze uitslag, opnieuw een mooie ereplaats tussen de groten van het dames mountainbiken. Dat laat blijken dat ik dit jaar toch weer een mooie stap vooruit heb kunnen zetten, niet zo van zelfsprekend op dit niveau.

De volgende wedstrijd op het programma is de Bemc te La Roche, een 3 daagse etappewedstrijd.

Ik weet niet wat te verwachten , want deze soort wedstrijden is nieuw voor me en dient vooral als kennismaking met het oog op de Alpentour waaraan ik zal deelnemen.De volgende week is dus vooral een leerschool en genieten van de prachtige omgeving waarin deze meerdaagse wedstrijd gereden wordt.

Hierna is het tijd voor het echte grote werk met de twee Europese wereldbekers waarin ik me graag wil selecteren voor het EK in Sankt Wendel op 8 Juni.