Githa Michiels volgend seizoen terug bij Trek KMC team

Githa Michiels volgend seizoen terug bij Trek KMC team

ava

Githa Michiels zal volgend seizoen opnieuw uitkomen voor het TREK-KMC team, waar ze ook al voor reed in 2011 en 2012. De Belgische kampioene moest uitkijken naar een nieuw team, nadat het Toka Print team ermee stopte. Ze zal volgend seizoen wel een minder gekleurd internationaal seizoen rijden, maar volgens haar zeker niet met minder ambitie. Githa geeft meer uitleg.

Na de bekendmaking dat mijn huidig team ermee zal ophouden brak er een periode van onzekerheid aan. Ondanks het feit dat ik mijn beste seizoen ooit reed kreeg ik bij elk contact met een potentieel team te horen dat er een gebrek aan budget was om me binnen te halen.

Meermaals dacht ik aan stoppen met mountainbike en bekijken of ik mezelf kon vinden in een carrière in het veldrijden of zelfs volledig stoppen met topsport.

Na een voorstel van Liliane De Staebel van TREK – KMC waar ik reeds in 2011 en 2012 voor uitkwam was de keuze snel gemaakt , dus in 2014 zal ik opnieuw in de kleuren van TREK – KMC rijden.

Ik kijk er naar uit om opnieuw op een Trek te rijden en in combinatie met de welbekende KMC kettingen zal ik over het beste materiaal beschikken.

Deze keuze betekent wel dat ik de wedstrijden opnieuw zal afwerken met mijn vriend en ouders als entourage, hierdoor zal ik meer wedstrijden dichter bij huis afwerken , een meevaller dat er in 2014 weer enkele UCI wedstrijden voor dames in Belgie plaatsvinden , een initiatief dat ik zeer apprecieer!

Minder internationale wedstrijden wil niet zeggen dat ik het seizoen met minder ambitie zal aanvatten !

De drie Europese wereldbekers zullen genoeg moeten zijn om me te kwalificeren voor de kampioenschappen.

Buiten TREK – KMC en mijn entourage kan ik ook opnieuw van de steun genieten van enkele materiaal sponsors waarmee ik reeds samenwerk , Michelin , Rotor, Adidas eyewear , Sponsor Sportfood Benelux , Polar en No tubes.

Nieuw voor me is de samenwerking met fietswinkel groep Fiets! en het professionele test en begleidingscentrum medical sport lab van coach Rudi Liekens.

Mijn voorbereidingen voor 2014 zijn ondertussen al volop bezig, net zoals vorig jaar zal ik in de winter in het veld te vinden zijn. Niet zo veel als vorige winter , een veldrit of 10 lijkt me perfect.

Samen met een zorgvuldig opgesteld trainingsschema zou dit voldoende moeten zijn om in 2014 weer een stapje hoger op de internationale ladder te klimmen.