Claes, Lemmens, Mertens en Vanderaerden nieuwe Limburgse kampioenen bij de masters en amateurs

Claes, Lemmens, Mertens en Vanderaerden nieuwe Limburgse kampioenen bij de masters en amateurs

In het prachtige domein van Gerhagen in Tessenderlo werd het PK voor amateurs en masters gereden. Joachim Claes(amateurs), Erwin Lemmens(masters A), Dirk Mertens(masters B) en Johan Vanderaerden(masters C) zijn de nieuwe Limburgse kampioenen.

De Masters B en C mochten de spits afbijten in de Limburgse titelstrijd. De meest spannende cross zagen we ongetwijfeld bij de masters B. Dirk Mertens was topfavoriet, maar Wim Jansen domineerde de koers tot in de laatste ronde. Het leek er sterk op dat Belgische kampioen de veelwinnaar van dit seizoen zou verslaan. Dat was echter zonder de vechtlust van Mertens gerekend. In de laatste ronde ging hij op en over Jansen en reed met een kleine voorsprong naar zijn zoveelste titel. ‘Ik had gisteren mijn slechtste dag van het seizoen. Ik zat vandaag ook helemaal niet in de wedstrijd. In de tweede ronde moest ik een gat dicht rijden.Dat was genoeg om te weten dat winnen er inzat,’aldus Mertens.

Jansen moest met de tweede plaats vrede nemen voor Guido Verhaegen. Nico Schroyen werd vijfde.

Bij de masters C ging Johan Vanderaerden samen met Mark Verloo direct in de aanval. Dat was een goede keuze. Want ze namen meteen afstand van de rest. Vanderaerden was zo  al zeker van de Limburgse trui. Verloo won wel voor Vanderaerden, André Panis werd derde.’Het ging vlot vandaag. Ik ging met Verloo mee om meteen een kloof te slaan. Op het BK(op 1 december) ga ik zeker voor het podium. Verloo kan ook een slechte dag hebben,’zei Vanderaerden.

Bij de amateurs ging de titel naar Joachim Claes, die het haalde van Thomas Peeters. Bij de masters A streden vier Limburgers voor de titel. Het was Erwin Lemmens die zich de sterkste toonde. ‘Mijn vader werd hier ook al eens Limburgs kampioen en ik wilde nu net hetzelfde doen en dat is me gelukt. Daar ben ik zeer blij om, ‘ zei de renner uit Paal-Beringen.

Bij de nieuwelingen was Victor Van den Bosch de snelste. Hij won met een kleine voorsprong op Jarne Driesen. Die klopte in de spurt Glenn Eestermans en Dennis Blommen. Bij de junioren haalde Nick Verheyen voor Thomas Verheyen. Loic Hermans werd derde. De Limburgers speelden niet mee in deze reeks. Bij de elite en beloften kregen we spannende strijd in de eerste wedstrijdhelft tussen Sven Beelen en good old Jimmy Tielens. Sven Beelen kon elke ronde zijn voorsprong uitbouwen en reed vlot naar de zege. Jimmy Tielens hield het langst stand voor de tweede plaats. In de laatste ronde brak echter de veer en zo konden Bart Verschueren en Bart Hofman hem nog voorbijsnellen. Tielens nam vrede met de vierde plaats.