Githa Michiels werd zesde in de Scheldecross

Githa Michiels werd zesde in de Scheldecross

ava

Githa Michiels trok met een bang hartje naar de Scheldecross in Antwerpen.  Ze had geen supergevoel tijdens de wedstrijd, maar was tevreden met haar zesde plaats.

‘De Scheldecross is één van de wedstrijden waar ik nog nooit een goed gevoel aan overhield, vorig jaar was het weekend Scheldecross/Overijse het dieptepunt in mijn veldrit campagne. Met een bang hartje zakte ik dus af naar Antwerpen , de voorbije week kampte ik daarbij ook met een knieblessure. Snelle wedstrijden zijn al jaren het zwarte beest voor me . Het was dus wat afwachten hoe de wedstrijd zou verlopen.

Ik verkoos ondanks enkele natte stukjes in de omloop toch te starten met mijn Michelin Jet banden , specifiek voor snelle zanderige omlopen.

De start verliep vrij goed tegenover de vorige wedstrijden. Ik dook rond de tiende plaats het veld in en kon me al snel op kop nestelen van het eerste achtervolgende groepje. In het wiel rijden is niet echt mijn specialiteit. Ik koos voor het nodige weerwerk op kop van een omvangrijk groepje dames dat ik stilaan kon uitdunnen. Ik kon een mooi tempo rijden , explosieve versnellingen plaatsen zat er niet in. Half wedstrijd begon ik de inspanningen van het kopwerk te voelen en werd ik voorbijgereden. Ik kon de aansluiting niet maken en moest verder met nog twee dames in mijn wiel. Met nog twee ronden te gaan voelde ik me weer wat beter en kon ik wegrijden van de andere dames zodat ik alleen als zesde over de finish kon rijden.

Ondanks dat ik geen super gevoel had ben ik toch tevreden , ik kon de wedstrijd uitrijden zonder kniepijn , mijn bandenkeuze was goed deze keer en ik kon een 6de plaats behalen op een snelle omloop tussen al deze toppers uit het veldrijden,’aldus nog Githa.

Mijn volgende veldrit is de volgende manche in de Bpost bank trofee te Essen.

Bron : PM Githa Michiels