Vier op rij voor Sven Nys in de druivencross te Overijse.

Vier op rij voor Sven Nys in de druivencross te Overijse.

ava

De druivencross in Overijse was eentje om vingers en duimen van af te likken. Mooie wedstrijd te zien bij de eliten met Sven Nys als overwinnaar. Bij de dames was het Katie Compton, Thomas Joseph bij de junioren en Mitch Groot bij de nieuwelingen.

Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Mitch Groot. Tweede plaats was er voor Jente Tielemans. Gianni Siebers werd knap derde. Vierde plaats was voor Jarne Driesen en de vijfde plaats was voor Tijl Pauwels.

Bij de junioren kregen we een mooie wedstrijd te zien van Thomas Joseph, Jens Teirlinck en Pascal Eekhoorn. Jens Teirlink werd tweede, derde plaats was voor Gianni Van Doninck die Pascal Eekhoorn nog voorbij reed. De overwinning ging naar Thomas Joseph. Vijfde plaats was voor Jorn Verbraken.

Bij de dames kregen we Katie Compton als gelukkige overwinnaar. Zij vloerde Sanne Cant in een spannend duel. Nikki Harris domineerde de eerste crosshelft maar moest het bekopen in de tweede helft van de wedstrijd. Zij eindigde nog knap derde. Vierde plaats was voor Sophie De Boer en de vijfde plaats was voor Ellen Van Looy.

Overijse is de cross waar Roland Liboton de meeste overwinningen pakte. Maar liefst 16 keer stond hij op het hoogste schavotje. Hiermee is hij de lijstaanvoerder voor Eric De Vlaeminck met 9 overwinningen, Roger De Vlaeminck met 7 en dan Sven Nys met vijf overwinningen…. Benieuwd of hij na zijn drie overwinningen op rij in Overijse er een vierde kon aan toevoegen?

De wedstrijd werd op gang getrokken door een sterke opener van Kevin Pauwels. Maar geen problemen voor de andere topfavorieten want de omloop leende zich ertoe om gemakkelijk op te schuiven. De eerste ronde werd een verkenningsronde voor iedereen. Maar door een klein oponthoud vooraan kreeg Kevin een kleine voorsprong van 9 sec. In de tweede ronde deed Thijs Van Amerongen er alles aan om het gat te dichten op Kevin. De grote kleppers moesten nog onder stoom komen. Walsleben nam over van Kevin en probeerde de wedstrijd hard te maken. Mechanische pech (kettingproblemen) deed Walsleben wegvallen uit te kopgroep en nooit meer voor te komen in de voorste gelederen. De kopgroep bleef een hele tijd samen. Een schuiver van Klaas Vantornout deed de andere topfavorieten vleugels krijgen.

Halfweg de wedstrijd kregen we een nieuwe impuls te zien van Kevin Pauwels maar de anderen lieten niet begaan en volgden goed mee in zijn wiel. Sven Nys controleerde de wedstrijd. Hij gaf een enorm sterke indruk en dat liet hij zijn concurrenten ook merken door in de afdaling even te laten zien hoe goed hij was. Hij dwong Lars Van Der Haar om de kop op zich te nemen en even te bekijken van op de tweede rij hoe goed de anderen drie nog waren.

Zo gingen ze met z’n vieren (Nys, Vantornout, Van Der Haar en Pauwels) de slotronde in. We kregen een zeer spannende laatste ronde : Klaas probeerde een paar keer weg te rijden maar werd steeds gecounterd. Op de Kasseien ging Sven zijn kans en maakte hij er een lange sprint tot aan de finish van. Hij won de druivencross in Overijse voor de vierde keer op rij. De tweede plaats was voor Lars Van Der Haar. Derde plaats was nog voor Kevin Pauwels die Klaas nog achter zich hield. Vijfde plaats was voor Meisen – zesde plaats voor Van Amerongen – achtste plaats voor Niels Albert die ook nog kreeg af te rekenen met kettingproblemen – negende plaats voor Dieter Vantornhout en de tiende plaats was voor Rob Peeters die in deze wedstrijd niet volledig in zijn ritme kwam.