Githa Michiels: ‘Wereldbekers geslaagde test voor rest van seizoen’

Githa Michiels: ‘Wereldbekers geslaagde test voor rest van seizoen’

Githa Michiels is bezig aan een heel sterk seizoen. Met een vijftiende plaats in de wereldbeker van Albstadt behaalde ze haar beste resultaat ooit. Githa blikt terug op de twee voorbije wereldbekers.

‘Na de winst in de BeMC was het tijd voor de eerste wereldbekers van dit seizoen. Het is altijd spannend om de eerste wereldbekers te rijden, meestal een hele goede waardemeter voor de rest van het seizoen. Het feit dat ik door mijn goede positie op de UCI ranking startnummer 7 opgespeld kreeg zorgde ervoor dat ik voor het eerst op de eerste rij van een wereldbeker kon starten. Dat was een hele speciale ervaring , niet staan drummen in een startbox , maar net naast de startlijn nog even tot jezelf kunnen komen. Eerlijk gezegd bracht het me op die moment toch meer stress dan rust. Het was enorm overdonderend. Achteraf bekeken ben ik enorm trots dat ik dit kon meemaken!

De start werd gegeven, de eerste 100 meter kwam ik goed weg en reed ik zo goed als op kop. We gingen richting het bos en kreeg hier en daar een duw en trek tegen mijn stuur. Ik panikeerde een beetje en liet me wegdrummen.

Weg was mijn voordeel van de eerste startrij, ik zat ergens halverwege het pak en moest dus weer beginnen inhalen. Wat volgde was 1,5u vechten voor elke meter , geen enkele moment kon ik mijn stempel drukken en moest ik vechten om elke plaats die ik naar voor wou rijden.

Ik reed als 22ste over de eindmeet en was toch wel een beetje teleurgesteld. Het positieve was dat ik mijn vooropgestelde norm voor deelname aan het EK heb kunnen behalen. ( 25ste plaats op een wereldbeker )

Op maandag trokken we met het ganse Versluys Pro Team door naar Albstadt voor de 2de wereldbeker. De verkenning verliepen vlot en ik kreeg startnummer 17 opgespeld,. Zo kon ik op mijn vertrouwde manier naar de start toeleven.

Samen met mijn coach/vriend Filip bespraken we hoe ik de start zou aanpakken, ik kon aanschuiven op de 2de startrij en deed zoals me werd opgedragen.

Ik overleefde de start goed en zat meteen in een hele mooie positie , jammer genoeg kon ik net net aansluiten bij het groepje van de top 10, het klimmen verging me heel goed en moest niet overdoen om te volgen. Ik kon zelfs nog wat dames inhalen en kon me meten met de grote dames van het xco wereldje. Ik reed dus heel erg tevreden als 15de over de finish! Meteen goed voor mijn beste wereldbeker resultaat ooit! De eerste twee wereldbekers waren dus een geslaagde test met het oog op de rest van het seizoen. Dit weekend ga ik van start in de Beneluxcup in Eupen waarna ik richting Alpentour trek voor een week en aan mijn opbouw begin voor het volgende luik van grote wedstrijden en kampioenschappen.

Tot slot nog een woord van dank aan iedereen die deze mooie resultaten mogelijk maakte,’aldus nog Githa.