Wout van Aert geopereerd aan linkermiddenhandsbeentje(update)

Wout van Aert geopereerd aan linkermiddenhandsbeentje(update)

Na overleg met de behandelende dokters werd beslist dat Wout van Aert deze namiddag (in Herentals) zal geopereerd worden aan zijn linkermiddenhandsbeentje. “Er wordt een schroefje in geplaatst, wat het herstel aanzienlijk zal bevorderen”, vertelt Wout. “Na de operatie volgt één week gips, waarna de pols zal gespalkt worden en ik al opnieuw wat zal kunnen fietsen.”

Een operatie was geen noodzaak, maar had Van Aert wel zes weken gips gekost. Wanneer Wout opnieuw in competitie zal komen, blijft voorlopig een vraagteken. De Heistse Pijl valt sowieso in het water. Ook deelname aan de Ster ZLM Toer is hoogst onzeker.

“Dit haalt mijn planning opnieuw overhoop. Net als bij aanvang van vorig veldritseizoen, trouwens. Maar ik laat de moed niet zakken. We komen sterker terug”, besluit hij met een knipoog.

Via deze weg houden we u op de hoogte van zijn herstel.

Graag geven we nog mee dat vandaag Tim Merlier voor het eerst trainde in het shirt van Vastgoedservice-Golden Palace. Gisteren reed hij zijn laatste wedstrijd (GP De Wilde in Laarne) voor Sunweb-Napoleon Games. Die sloot hij overigens winnend af.

Bron: PM