Githa Michiels wint in het Britse Cotham Park

Githa Michiels wint in het Britse Cotham Park

ava

Githa Michiels won haar eerste internationale wedstrijd van het seizoen in het Britse Codham Park. Ze klopte er de Britse mountainbikesters Lee Craigie  en Jessie Roberts. Githa blikt dan ook tevreden terug op haar zege.

Na mijn eerste overwinning in Theusies was het tijd om eens te kijken hoe ik op internationaal niveau sta op dit moment. De eerste manche van de “ British Cycling MTB cross country series “ in Codham Park was hiervoor ideaal.

Het was een snelle omloop met enkele stevige klimmetjes in, een technisch stukje in het bos en een BMX parcours. Met de Britse kampioen en een hele reeks Britse dames waaronder voormalig wereldkampioene downhill Tracy Moseley aan de start en zelfs een Spaanse dame was het dus een heel mooi deelnemersveld.

In de start had ik problemen om direct in mijn pedaal te klikken. Ik herstelde snel en kon direct naar de kop rijden en keek een beetje hoe de andere dames reageerde. Ik zette even druk waarna ik even wou zien wie sterk was. Ik wachtte en één dame kwam terug. Op een klim iets verder in de eerste ronde, plaatste ik een aanval en zo kon ik definitief wegrijden en zo elke ronde verder uitlopen. Ik voelde me ondanks de toch wel zware trainingen in de week heel sterk. Het was dus een geslaagde internationale test.

Met nog een dikke maand voor de belangrijke wedstrijden beginnen ben ik dus helemaal op schema. Helemaal zoals we het hadden voorzien,’vertelde Githa in een mededeling.