Beukes en Heyns dagwinnaars en Mennen en Hynek eindwinnaars in Cape Epic

Beukes en Heyns dagwinnaars en Mennen en Hynek eindwinnaars in Cape Epic

ava

De Zuid-Afrikanen Matthys Beukes en Gert Heyns hebben voor eigen volk de laatste rit in de Cape Epic gewonnen. Ze kwamen samen over de finish met Schurter en Buys, maar dit duo gunden de Scott ploegmaten de dagzege. Roel Paulissen en Riccardo Chiarini, die af te rekenen kregen met materiaalpech en zich in de finale nog van weg vergisten, eindigden als derde en werden vierde in de eindstand. Eindwinnaars werden zoals verwacht het Robert Mennen en Kristian Hynek.

Christophe Sauser,vorig jaar eindwinnaar, en zijn ploegmaat Frantisek Rabon eindigden op iets meer dan 10 minuten van de winnaars, tweede. Tim Böhme en Simon Stiebjahn konden hun derde plaats behouden.

Bij de vrouwen sloten de leidsters Ariane Kleinhans en Annika Langvad in schoonheid de wedstrijd af met een zege.  Esther Süss en Sally Bigham werden weer tweede en bekleden die plaats ook in de eindstand. Milena Lantwing en haar Nederlandse teammaat Hielke Elferink gingen deze keer Jennie Stenerhag en Theresa Ralph vooraf. Deze laatste werden wel derde in de eindstand. Sara Mertens en Laura Turpijn werden vijfde in rit en ook in de eindstand.

‘Good old’ Bart Brentjens en zijn ploegmaat gingen op hun élan verder bij de masters. Ze werden dan ook de verdiende eindwinnaars. Met Shan Wilson en Adrian Enthoven en Warren Squires en Nic White kregen weer hetzelfde podium als de dagen voordien, zowel voor de dagzege als in de eindstand. Met een veertiende plaats in de eindstand zette sterrenchef Luc Bellings en Danny Simons een mooie prestatie neer.

Sophie van Biervliet en Jan Stockman werden vijfde in de laatste rit en dat leverde hen in extremis nog de vierde plaats in de eindstand op.

De Belgen deden het verre van slecht in deze Cape Epic.