Githa Michiels zegeviert in Cuesmes.

Githa Michiels zegeviert in Cuesmes.

ava

Githa Michiels won de vierde manche van de Walloniacup in Cuesmes. Hoe ze naar de zege reed, vertelt ze zelf.

Het voorbije weekend stond de 4de manche van de Wallonia Cup op het programma. Dat betekent zowat het einde van mijn voorbereidingen op het grotere werk. Met de Australische prof wegrenster en xce kampioene aan de start zou ik het zeker niet gemakkelijk hebben. Dat ze met een mountainbike overweg kan bewees ze vorig weekend.

Op de omloop van Cuesmes besloot ik niet te hard van stapel te lopen , de omloop is vrij zwaar en als je over je toeren rijd dan kom je ongetwijfeld in de problemen.

Ik plaatste me als derde in de start en wachtte op de zwaarste klim in de omloop om toe te slaan, ik reed naar de kop en voelde dat de Australische in mijn wiel meeging. Ik voerde het het tempo verder op tot ze moest lossen en zo kwam ik in de eerste ronde al direct alleen te zitten. Zo kon ik op deze fantastische omloop helemaal mijn ding doen en dat is natuurlijk leuk.

Ik kon elke ronde de voorsprong verder uitbouwen , een teken dat mijn conditie zeker op peil is. Daarmee behaalde ik in Cuesmes mij derde overwinning van het jaar , een mooie opsteker met het oog op de volgende weken.

Vanaf vrijdag begint het grotere werk met de UCI klasse 1 wedstrijd in Houffalize , gevolgd door heel wat andere wedstrijden waar ik tegen de groten van het dames mountainbiken zal moeten strijden.

Ik kijk er alvast naar uit!