Winst voor Kristien Nelen in Enduro van Flemalle

Winst voor Kristien Nelen in Enduro van Flemalle

ava

Kristien Nelen nam afgelopen weekend deel aan de Enduro van Flemalle, die ze won. Met veel plezier vertelt ze haar wedstrijdverhaal.

Vroeg op voor deze “Easyphone Cup” in Flemalle, het team had de Lapierre Spicy weer helemaal terug in orde gemaakt mét zelfs nieuwe handvatten: top!

De 1e special was niet veel soeps, een opwarmertje. Wel heel fysiek (klimmen) en veel smalle stukken waardoor ik de hele tijd vast zat achter mijn voorligster. Beetje balen dus….
Nummer 2 was ook effe schrikken, een “urban special” (zoals een city race), nooit eerder gezien. Ik vroeg me al af of ik toch niet beter naar de XC wedstrijd in Cuesmes was gegaan, dat parcours is veel technischer!
De 3e was veel leuker met ergens een grote trap in slechte staat met losliggende stenen everywhere. Ik was net mijn voorligster aan het inhalen, 2 krappe bochtjes en ineens kwam ik aan een trap maar vanaf de zijkant ervan. Al wie denkt aan een trap denkt: ’t is naar beneden… Maar nee, het was blijkbaar rechtdoor, oversteken naar de andere kant. Ik zat al te ver beneden, bijna in het lint, een gesukkel tot en met over losse dalsen. Nog een paar onverwachte korte wendingen en dan de finish.
Ik was blijkbaar niet de enige, iedereen had het over “de trap”. Gelukkig mochten we die na de middagpauze nog een keer rijden, ditmaal kon ik het heel anders aanpakken, het ging super!
Ook special 5 & 6 waren dezelfde (al weet je nooit 100% zeker of er nergens een lint anders hangt). Deze vond ik niet zo leuk, gewoon heel snel zonder moeilijkheden. Het einde was wel goed met enkele spannende bochtjes. Bij het dropje moest je oppassen dat je niet tegen de boom parkeerde.
Dan toch spannend afwachten op de uitslag want ik had er niet zo’n goed gevoel bij en er was een Duitse dame die 2e was geweest in een andere wedstrijd. De verlossing: toch gewonnen! Met amper 7 seconden, maar dat is genoeg.
Volgende week Roc d’Ardenne enduro in Houffalize op zaterdag. Vrijdag rijd ik eerst nog de XC wedstrijd UCI classe 1 (ook in Houffalize).